Savisaar: Pevkur tegi määrusega praaki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar oma kabinetis.
Linnapea Edgar Savisaar oma kabinetis. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles Kuku raadios, et lasteaiatülis oli rohkem poliitikat kui muret laste pärast, ning ta lootis, et sotsiaalminister Hanno Pevkur parandab kiiresti määruses oma praagi.

Savisaar ütles, et kui Pevkur on määruse ära muutnud, on selleks korraks segadused möödas. «Ma loodan siiski, et isad-emad sellest vahepealsest segadusest ei lasknud väga segada ja loodan, et Pevkur on oma praagi nüüd ära parandanud,» sõnas linnapea.

«Tõsi küll, mulle jääb arusaamatuks, miks ta möödunud aasta lõpul, kui ta sellele määrusele alla kirjutas, miks ta siis omavalitsustega läbi ei rääkinud - oleks võib-olla mõistnud, et ta tekitab ainult segadusi,» sõnas Savisaar.

Linnapea nägi lasteaiatülis rohkem poliitikat kui suurt muret laste pärast, põhjendades seda kasutatud topeltstandarditega: «Mis oli meie jaoks kurb, et tervisekaitseamet, mis sotsiaalministeeriumile allub, et nende kontrollid tegid küll ettekirjutusi Tallinnas, jätsid teised omavalitsused unarusse ja kasutasid topeltstandardeid. Näiteks meile räägiti, et Tartus justkui on asjad korras - aga siis tuli välja, et põhjus oli selles, et Tartus arvestati ka võimlemisruumide pind laste mänguruumi sisse, aga Tallinna puhul tervisekaitseamet seda ei lubanud ehk teiste sõnadega, Tallinna mõõdeti palju karmimalt kui teisi omavalitsusi. Mulle üldse selline topeltstandardite asi ei meeldi,» kommenteeris Savisaar.

«Mulle tundub, et kriisi lagi on möödas ja ilmselt tänu sellele, et kui loodeti ainult Tallinna sellega pigistada, siis ilmnes, et pigistatakse kogu Eestit ja sellele ei söandanud Pevkur ja tema seltskond minna.»

Ei näinud kohtumisel mõtet

Savisaar ütles, et pole ise lasteaedade teemal sotsiaalministriga vestelnud: «Oleme vahetanud Pevkuriga esindajaid. Mõlemad oleme pakkunud võimalusi kohtumiseks. No tema teatas eile, et tal aega ei ole, saatis mulle kohtumisele oma abi, kellega oli väga huvitav neist asjadest rääkida. Pärast seda, kui ma veendusin, et ministeerium tõesti soovib oma praaki parandada, läks mul süda kergemaks ja mulle näis, et asjast saadakse ikka jagu.»

Tema sõnul said juba eilsega asjad klaariks ning tänasel kohtumisel mõtet enam polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles