Välismaal peetakse Tallinna vastupandamatult võluvaks

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Peeter Langovits

Välismaa ajakirjanikud on Eesti pealinnast vaimustuses: USA Today lisas selle koguni oma maailma kõige võluvamate linnade nimistusse.

USA Today kaasautor Anne Banas on Belgia linna Brügge, Norra linna Bergeni jt kõrval vaimustuses ka Tallinnast. «Kuigi linna võlu, nagu ilu üldse, on peaasjalikult vaataja silmades, on need linnad üle ilma muljetavaldavalt rikka kultuuri ja ajalooga ning panevad kindlasti te kujutlusvõime tööle,» iseloomustab ta.

Autor tutvustab lugejatele iidset Tallinna, soovitab linnas jalutades kujutleda end keskaegsesse hansalinna, jälgida käsitööliste toimetamist Katariina käigus, istuda mõnes Raekoja platsi kohvikus ja põigata läbi ajaloolisest Raeapteegist, et maitsta klaretti ja saada teada martsipani lugu.

Ta soovitab Tallinna külastada iseäranis talvel, kui vanalinnas avatakse uisuplats ja Raekoja platsile seatakse üles võluv jõuluturg. Reisiajakirjanikud on ammu nimetanud Tallinna jõuluturgu lausa kogu Euroopa parimaks.

Originaallooga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles