Katse kindlustust petta tõi mehele tingimisi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsjad said veretöö kohta teate 2009. aasta ööl vastu 16. veebruari kella 1.50 ajal, kui Pärnumaal Kaismal leiti ühest talust 52-aastase mehe peksmisjälgedega surnukeha.
Korrakaitsjad said veretöö kohta teate 2009. aasta ööl vastu 16. veebruari kella 1.50 ajal, kui Pärnumaal Kaismal leiti ühest talust 52-aastase mehe peksmisjälgedega surnukeha. Foto: Elmo Riig

Harju maakohus mõistis lõppeval nädalal tingimisi karistuse mehele, kes valetas kindlustusfirmale liiklusõnnetuse asjaolude kohta, lootes nii saada alusetult kindlustushüvitist.

1971. aastal sündinud Ahto Range Rover Sport sattus liiklusõnnetusse 2009. aasta 10. veebruaril Tallinnas Paldiski maanteel Rocca al Mare ristmikul, kui autol sai kahjustada juhipoolne vasak nurk. Kuna autol polnud sellel ajal kaskokindlustust, puudus Ahtol lootus kindlustushüvitisele. Küll aga tekkis mehel mõte pettusega siiski remondiraha teenida.

Range Roverile vormistati kiiresti kaskokindlustus ning peagi teataski Ahto kindlustusfirmale, et Jänedal hüppasid tema autole ootamatult ette metskitsed, kellele otsasõidu vältimiseks sõitis mees teelt välja lumehange. Mees soovis kindlustuselt saada enam kui 4000 euro suuruse remondiarve hüvitamist.

Eksperdid selgitasid siiski, et Ahto valetas ning auto oli vigastada saanud teistel asjaoludel. Mees sai hoopis süüdistuse kindlustuskelmuses, milles Harju maakohus ta lõppeval nädalal ka süüdi mõistis. Kohus määras Ahtole üheaastase tingimisi vangistuse kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles