Ärimeeste topeltmõrvar taotles leebemat karistust

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järvel vahistati tapmises kahtlustatav mees.
Kohtla-Järvel vahistati tapmises kahtlustatav mees. Foto: SCANPIX

Üle 15 aasta tagasi Tallinnas Koplis kahe armeenlasest ärimehe mõrva eest 15-aastase vanglakaristuse saanud mees taotles Tallinna ringkonnakohtult endale leebemat karistust.

Harju maakohtu otsusele esitas appellatsioonkaebuse Vano Tumanjani (40) kaitsja Andrus Repnau, kelle hinnangul peaks ringkonnakohus maakohtu otsuse karistuse osas tühistama ning mõistma Tumanjanile uue otsusega kergema karistuse, vahendab ERRi uudisteportaal.

Ringkonnakohus langetab otsuse neljapäeval.

Mais mõistis maakohus Tumanjanile 15-aastase vanglakaristuse ehk sama karistuse, mida nõudis kohtuvaidluses Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu.

Vandeadvokaat Andrus Repnau leidis, et kuivõrd tema kaitselune tunnistab oma süüd, siis tuleks talle määrata alammäära lähedane karistus.

Süüdistuse järgi mõrvas Tumanjan kaks armeenlasest ärimeest 1997. aasta lõpus, kuid mees kandis kuni mullu sügiseni Venemaal röövimise eest kaheksa-aastast vangistust, seejärel anti aga Eestile välja.

40-aastasele Tumanjanile mõistetud 15-aastane vangistus on suurim aastatega piiritletud karistus, mida nägi ette kuriteo toimepanemise ajal kehtinud kriminaalkoodeks. Sellist karistust nõudis kohtualusele ka Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu, seevastu kui Tumanjani kaitsja taotles mehele karistuse määramist miinimummääras, mis oli kuriteo toimepanemise ajal kaheksa aastat vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles