Tallinna loomaaias pöörasid kääbusjõehobud tülli

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääbusjõehobu Pupa
Kääbusjõehobu Pupa Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaias pöörasid kääbusjõehobud eelmisel nädalal nii kõvasti tülli, et Pupa rabas oma nugateravate hammastega Holgeri alalõuast vere välja, omavahelisi suhteid selgitasid ka prževalski hobused.

Novembri soe esimene nädal näitas küll rohkem vihma kui päikest, kuid ei peletanud huvilisi loomaaiast. 2. novembril sündis koguni loomaaia selle sajandi külastajarekord: loomaaia väravast astus sisse 350 000. külaline. Selleks osutus tallinlane Paul Ney, kes tuli loomaaeda koos kaasa Katri Raudsepa ja kolme lapsega, teatas loomaaed nädalaülevaates.

Teisipäeval sündisid kaksikud pintšetamariinide peregruppi väikeses troopikamajas. Kääbusjõehobud aga pöörasid samal päeval nii kõvasti tülli, et Pupa rabas oma nugateravate hammastega Holgeri alalõuast vere välja. Ta mörises pahaselt ja lõgistas vaheust veel siiski, kui nad teineteisest eraldatud olid. Järgmisel päeval oli aga kõik jälle korras ja koos sulistati rõõmsalt basseinis.

Omavahelisi suhteid selgitasid eelmisel nädalal ka kaks prževalski hobuse mära, kuid selle madina lahutasid teised tabuuni liikmed kiirelt.

Pisitasa võtavad innaaja tuure üles alpinaariumis kepsutavad kaljukitsed-mägilambad. Muskusveisedki on nüüd kolmekesi koos ööpäev ringi. Pärast esimest ööd ühises aedikus julges nooruke isasloom Henrik teha lähenemiskatseid ka 10 aastat vanemale väärikale emasele Lindale.

Noored, veel roostekarva sulestikuga valgekured said tuvastamise hõlbustamiseks naha alla mikrokiibid. Kesknädalal kaaluti ja kiibistati ka neli juuli keskpaigas sündinud rookassi poega. Seejärel pääses kogu pesakond koos emaga külastajate ette Sise-Aasia väikeste kaslaste ekspositsiooniaedikusse. Nädala lõpul alustas iseseisvat elu kolmas noor amuuri leopard Freya.

Loomaaialoomadel viidi läbi plaaniline sügisene ussikuur ja tehti algust põhikarja loomade iga-aastase vaktsineerimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles