Pillak: linnavolikogu peab seisma inimeste, mitte Keskerakonna huvide eest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnne Pillak
Õnne Pillak Foto: Liis Treimann

Linnavolikogu liikme Õnne Pillaku sõnul tuleb Tallinna volikogul esikohale seada Tallinna inimesed ning vastuvõetavad otsused peavad muutma paremaks kõigi pealinlaste elukeskkonda.


Tallinna volikogu töökultuur vajab muutust. On aeg, et kõik volikogu liikmed hakkaksid ise otsustama linlaste huvisid silmas pidades. Ma loodan, et täna oma tööd alustavad Tallinna linnavolikogu kaheksanda koosseisu liikmed saavad sellest aru,» ütles reformierakondlane Pillak.

Pillaku arvates on volikogu saadikutel oluline mõista, et neid ei ole valitud selleks, et nad kiidaksid vaikides heaks linnavalitsuse otsuseid. «Volikogu liikmed ei tohi olla linnavalitsuse suukorvistatud kutsikad, kes täidavad peremehe käsku. Meie kohustus on esindada tallinlaste huvisid ja nende eest võidelda,» lisas ta.

Pillaku sõnul peavad linnavalitsus ja volikogu päriselt tööd tegema ning pingutama selle nimel, et Tallinn areneks. Töötavad linnajuhid ei tohi olla vaid reklaamlause värvilisel plakatil ja reklaamiklipis. «Tallinnasse tuleb tuua lisainvesteeringud eurorahade näol, et luua siia uusi töökohti, arendada Tallinna infrastruktuuri, tänu millele muutub paremaks meie kodulinna elu- ja ärikeskkond,» selgitas ta.

«Samuti peab linnavalitsus senisest enam investeerima lastesse ja noortesse, sest nemad on meie tulevik. Linnavalitsus peab leidma vajalikud vahendid, kuidas teha Tallinna teed ja tänavad korda, puhtaks ja turvaliseks, nagu ühele Euroopa pealinnale on kohane. Lõppema peab riik-riigis paralleelmaailma loomine, mis on tallinlastele kallis ja ebamõistlik kulu,» oli Pillak veendunud.

Pillaku arvates on viimane aeg teha kannapööre Tallinna valitsemise prioriteetides ning ta teeb selle kohta volikogu avaistungil oma ettepanekud. Ettepanekute seas on näiteks laste sünnitoetuse tõstmine 650 euroni, teede remondi vahendite suurendamine 15 miljoni euroni aastas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles