Savisaar ootab ministrilt määruse tühistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Linnapea Edgar Savisaar avaldas tänasel sotsiaalministeeriumi esindajatega peetud kohtumisel lootust, et ministri määrust lasteaedade kohta muudetakse, et Tallinna lasteaiad saaksid edasi tegutseda.

Sotsiaalministeeriumi nõunik Timo Vaarmann vastas linnapea küsimusele määruse muutmise kohta, et loodetavasti tehakse seda paari nädala jooksul.

«Kui sotsiaalministri määrust, mis sellest aastast hakkas kehtima kõigi lasteaedade kohta, muudetakse nii, et see puudutab vaid uusi, ehitatavaid lasteaedasid, siis on tekkinud konflikti raskuskese maha võetud,» sõnas linnapea.

Tallinna mureks jääb aga kunagi lasteaiana töötanud hoonete taaskasutusse võtmine. Linnal on plaan nii mõnigi kunagi kinni pandud või rendile antud hoone taaskasutusse võtta, aga kehtivaid tervisekaitse tingimusi jälgides seda siiski teha ei saa. Hooneid saab renoveerida, aga suuremaks ehitada ei ole võimalik.

Tallinn soovib ka, et edaspidi kohtleks terviseamet oma tingimustes kõiki omavalitsusi võrdselt, mitte ei ajaks näpuga järge ainult Tallinnas ega teeks ettekirjutusi ja trahvinõudeid ainult pealinnale, teatas Raepress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles