Galerii: Kalamajas avas uksed Tallinna Kammerteater

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalamajas, aadressil Vabriku 12 avas uksed Tallinna Kammerteater. Avaõhtul esietendus  Bengt Ahlforsi mononäidend «Raineri hommik», mille kunstiline juht on Ervin Õunapuu ja kus peaosas astus üles Indrek Taalmaa.

Teatri avamisega samaaegselt toimus ka Ervin Õunapuu monogalerii avamine, kus saab näha näitleja Mait Malmsteni monoloomingut. Vaatamiseks ja soovi korral omandamiseks on eksponeeritud galerii avamiseks maalitud monomaal. Teatri ja galerii avamist olid nautima tulnud mitmed Eesti kultuuritipud.

Novembris võib Tallinna Kammerteatris näha kahte Indrek Taalmaa monoetendust. Lisaks «Raineri hommikule» etendub «Sinised kilesussid jalas», kus vaatajate silme all toimub ümberkehastumine erinevate karakterite - meeste ja naiste, noorte ja vanade kaskaadiks.

Esietendunud «Raineri hommik» on aga tragikoomiline näidend räägib 84-aastase vanapoisi argipäevast, kus on omal kohal nii rusuv üksindus,  igapäevased rutiinsed tegevused, ootus ning tõdemus, et armastus on elu tähtsaim väärtus.

Järjest enam kunstikesksust koguvas Kalamajas Vabriku tänaval asuv kammerlik teatrisaal  mahutab sada inimest, mis lubab näitlejal ja publikul saada maksimaalselt lähedase kontakti. 

«Teater keskendub eelkõige kammerlikumale ja väikesekoosseisulisele repertuaarile. Esindatud on nii komöödia kui ka tõsisem teatripoolus. Meie eesmärk on tulla publikule võimalikult lähedale ning pakkuda talle heakvaliteedilist ning emotsionaalselt kõnetavat teatrit,» selgitas teatri juht Indrek Taalmaa.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles