Tallinna veekeskused kurdavad kõrge veehinna pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kalev SPA Hotell & Veekeskus

Tallinna suuremad veekeskused saatsid linnavalitsusele kirja, milles kurdavad kõrgete veehindande pärast, mis kahjustavad Tallinna veekeskuste ja spa-hotellide konkurentsivõimet võrreldes Tartus ja Pärnus tegutsevatega.

«Meie pöördumise aluseks on asjaolu, et Tartu ja Pärnu vee-ettevõtted pakuvad neis linnades tegutsevatele veekeskustele ja spa-hotellidele veevarustuse ja heitvee ärajuhtimise teenust võrdsetel tingimustel eratarbijatega, kuid AS Tallinna Vesi rakendab veekeskuste ja spa-hotellide puhul märksa kõrgemat ettevõtetele rakendatud hinnakujundust,» seisab pöördumises.

Nii kujuneb kuupmeetri vee hinnaks Tallinnas 63,32 krooni, Tartus 20,34 ja Pärnus 26,61 krooni. Kõrgemad hinnad halvendavad Tallinna veekeskuste ja spa-hotellide konkurentsivõimet ning suunavad välisturiste soodsama hinnaga veekeskustesse ja spa-hotellidesse teistes linnades.

«Samuti näitab külastajate statistika võrdlus, et Tallinna veekeskustes ja spa-hotellides on siseturistide osakaal tunduvalt väiksem kui Pärnus või Tartus,» teatavad kirja koostajad.

Ka juhivad nad tähelepanu, et varasem Tallinna linnavalitsuse poolt määratud spordirajatiste toetus on lõppenud ning erisoodustusmaksu sporditeenuste kasutamise eest pole vähendatud. Seega on viimasel ajal tuntavalt raskendatud Tallinna elanike võimalusi kasutada oma tervise huvides siinsete veekeskuste ja spa-hotellide teenuseid.

Kirja koostajad paluvad Tallinna linnal kui kui AS-i Tallinna Vesi ühel omanikul kehtestada veekeskustele ja spa-hotellidele veevarustuse ja heitvee teenuse hind samal tasemel elanikkonna tariifidega.

Tallinna linnavalitsuse liikmetele adresseeritud kirjale on alla kirjutanud Kalev Spa veekeskuse, Pirita TOP SPA hotelli, Tallink SPA & Conference hotelli ja Meriton Grand Conference & SPA hotelli esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles