Ekstravagantne Nigel Kennedy mängib Tallinnas Vivaldit

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma edukaim klassikaline viiuldaja Nigel Kennedy esineb 5. novembril Tallinnas
Maailma edukaim klassikaline viiuldaja Nigel Kennedy esineb 5. novembril Tallinnas Foto: Promopilt

Grammy ja kahe BRIT Awardiga auhinnatud ekstravagantne viiuldaja Nigel Kennedy astub teisipäeval, 5. novembril Nokia kontserdimajas oma austajate ette, esitades koos keelpilliorkestriga Antonio Vivaldi loomingut.

Kennedy on tuntud ka kui väga bravuurikas ja ekstravagantne esineja ja tänu sellele on teda nimetatud üheks värvikaimaks persooniks viimase sajandi klassikalises muusikas.Kontserdisarjas «Parim, mis maailmas kuulda» toob Nigel Kennedy kuulajateni Vivaldi loomingu orkestri saatel, esitades kogu maailma poolt enim armastatud osa helilooja muusikalisest pärandist.

Artisti albumeid Tšaikovski  viiulikontserdi, William Waltoni kontsertidega viiulile ja aldile, Sibeliuse viiulikontserdi ja viie sümfooniaga ning Mendelsohni ja Bruchi viiulikontsertidega peetakse viiulikunsti kuldseks etaloniks. Tema esimene album, Vivaldi «Neli aastaaega» on kantud Guinnessi rekordite raamatusse kui kõigi aegade müüduim klassikaline album, mis püsis kaks aastat järjest briti klassikalise muusika müügiedetabeli tipus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles