Iiri reisiblogija Tallinnast: õudne teenindus St Patrick’sis, parimad kohvikud Kalamajas

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
St. Patrick´s, Suur-Karja 8
St. Patrick´s, Suur-Karja 8 Foto: Kultuurikava.ee

Iiri reisiblogija Sandra O'Rourke-Glynn kirjutab oma blogis Tallinna külastusest. Pikas ning põhjalikus ülevaates tuleb muuhulgas juttu ka Tallinna toidukohtadest, milledest mõnda soovitab teistelgi minna, mõnest pajatab aga ebameeldivaid seiku.

O'Rourke-Glynn kiidab vanalinnas pesitsevat pubi Hell Hunt. «Suurepärane pubi hea toidu ja iirlase vaatenurgast ka heade hindadega. Nad nimetavad end Eesti esimeseks pubiks. Hea õlu!»

Ka käis reisiblogija vanalinnas Kolmes Draakonis. «Arvatavasti on see turistidele orienteeritud, aga koht on väga lahe. Mulle meeldis. Kuum vein kahe euro eest, kuum siider - samuti kahe euro eest. Pirukad, põdrasupp, küünlad, teenindav personal oli riietatud keskaegsesse stiili ja koht ise oleks justkui koopas, valgustatud küünaldega, jättes pigem pimeda üldmulje.»

O'Rourke-Glynn’i südame võitis ka Kompressor. «See on üliõpilaste paradiis - koht, kus pakutakse ülimaitsvaid pannkooke.»

Iiri reisiblogijat ei vaimustanud aga näiteks Tallinnas laialt levinud St Patrick’s. «Nad ütlevad, et on iiri pubi, aga iirlase ja endise baariomanikuna ütlen, et see pole midagi iirimaist. See pole iseenesest halb, kuna koht oli armas ja toit oli suurepärane. Teenindus oli alla igasugust arvestust (rubbish – toim.) ning WiFi õudne, mis iseenesest on Tallinnale ebaharilik. Hoone ise oli vana ja seinad paksud, seega andestan neile. Hinnad sõbralikud, seetõttu tasub külastada.»

Klausi Kohvik võitis aga O'Rourke-Glynni südame. «Läheksin sinna igal juhul tagasi. See oli tõenäoliselt kõige kallim toidukord Tallinnas, aga väärt oma hinda!»

O'Rourke-Glynn tõi oma reisikirjas eraldi välja Kalamaja, mis jättis kustumatu mälestuse. «See on ala, mis paikneb mere ääres ja on kõigest jalutuskäigu kaugusel vanalinnast, samuti pääseb sinna hästi trammiga. Piirkond on tuntud madalate puumajade järgi, mis on kahtlemata väga unikaalne. Viimastel aastatel on piirkond näiteks tudengite ja kunstnike tüüpi inimeste seas järjest populaarsemaks muutnud. Kalamaja kohvikutes ja restoranides on tunda väga mõnusad õhustikku, hinnatase on taskukohasem võrreldes vanalinnaga. Meie kaks lemmikrestorani selles piirkonnas on Boheem ja Klaus kohvik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles