Rahanduskomisjon püüab leevendada müügimaksu mõju

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu rahanduskomisjon otsustas oma tänasel istungil algatada eelnõu, mis vähendab Tallinna müügimaksu negatiivseid mõjusid.


Koostöös Tööandjate Keskliidu ja Kaupmeeste Liiduga valminud eelnõu sätestab üleminekuperioodi hindade uuendamisele ja võimaldab informeeriva plakati korral lisada müügimaks hinnale alles kassas, teatas riigikogu pressitalitus.

Rahanduskomisjoni esimehe Taavi Rõivase sõnul ulatub müügimaksust tulenev halduskoormus kaupmeeste hinnangul kümnete miljonite kroonideni. «Algatatava eelnõu eesmärk on seda mõju oluliselt vähendada ning säilitada lisakulude tõttu ohtu sattunud töökohad jaekaubanduses,» lausus Rõivas.

Rõivase sõnul on müügimaksul lisaks halduskoormusele teinegi negatiivne tagajärg ehk hinnatõus. «Paraku on nii, et suurima omavalitsuse otsus mõjutab tarbijaid üle Eesti, sest paljudel suurtel kettidel on kauplused nii Tallinnas kui ka väljaspool ning eraldi hinnastamine ei pruugi olla võimalik, mistõttu tõusevad hinnad kõikjal Eestis,» nentis rahanduskomisjoni esimees.

Eelnõu antakse riigikogu menetlusse homsel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles