Loe, milliseid väljakutseid saab Põhja prefektuur ööpäeva jooksul

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede öösel valves olnud Põhja prefektuuri korrapidaja Pavel Tšernõšev
Reede öösel valves olnud Põhja prefektuuri korrapidaja Pavel Tšernõšev Foto: Põhja prefektuur

Põhja prefektuur postitas reede hommikust laupäeva hommikuni oma Facebooki kontole suure hulga teateid, mida nende juhtimiskeskus vastu võttis. 

Selle aja jooksul võeti vastu 820 kõnet, millest Facebooki seinale postitati 259 sissekannet. Suurem osa neist jagunes kolme kategooriasse: avaliku korra rikkumine ja joobes inimesed (99), liiklusrikkumised või –õnnetused (60), vargused (31) ning vägivald (24). Muudesse kategooriatesse kuuluvaid teateid oli juba vähem kui kümme.

Postimees nopib välja mõned sissekanded:

VÄGIVALD: 6.58 märkasid juhtimiskeskuse töötajad valvekaamerast, et kaks meest läksid vanalinnas omavahel kaklema.

Kella 4 paiku toimetasime kesklinnast kainerisse soomlase, kes esiti arvas, et ta on koduses Helsinkis.

Kolmveerand kuue paiku tekitas juhtimiskeskuses elevust vahva tegelane krokodillimaskis, kes ajas vanalinnas möödujatega juttu.

LEITUD DOKUMENDID: 5.20 leitakse kesklinnast kadunud dokumendid.

JOOBES INIMENE: 5.00 kesklinna turvatöötaja palub politsei abi purjus kaklejaga toimetulemiseks

VARGUS: 4.53 joobes inimene teatab, et andis baaris oma jope sõbra kätte ja et baaritöötajad on selle ära varastanud. Teataja lubab kaineks saades jaoskonda avalduse teha.

JOOBES INIMENE: 4.50 helistas inimene Lasnamäelt, kes nägi aknast, kuidas joobes inimene läks autoga sõitma.

JOOBES INIMENE: 4.33 tuleb teade Harjumaalt, et kultuurimaja ees nokitseb joobes inimene võtmetega auto kallal ja plaanib autoga sõitma minna.

LEITUD INIMENE: 4.30 teatab inimene Haaberstist, et kadunud poeg tuli koju tagasi.

VARGUS: 4.15 helistas inimene Põhja-Tallinnast, kes käis baarist oma elukaaslast otsimas, kuid samal ajal murti tema koju sisse ja varastati esemeid.

VÄGIVALD: 4.07 saime teate haigla erakorralise meditsiini osakonnast, kus ebaadekvaatselt käitunud inimene põhjustas kakluse.

KADUNUD DOKUMENT: 3.59 helistas inimene Lasnamäelt, kes annab teada, et kaotas nädal tagasi Õismäe kandis oma ID-kaardi ära.

Reedeöised lood. Jaoskonda tulid taksoga mees ja naine, kes olid jätnud sellesama takso arve tasumata. Muuhulgas nõudsid nad, et politsei neid koju ära viskaks.

JOOBES INIMENE: 3.21 turvafirma pidas kesklinnas kinni joobes inimese, kes oli parkimismajja roojanud.

Reedeöised lood jaoskonnast. Üks noormees suutis kongis laamendades ukse luku ära lõhkuda, nii et kui ta lõpuks pereliikmete abiga rahunes, ei pääsenudki välja. Vahepeal oli politseinikel tunne, et peab päästjad kutsuma, aga viimaks said ukse siiski omade jõududega ikka lahti. Nüüd peab noormees ka luku vahetamise kinni maksma.

AVALIK KORD: 02.45 tuli kõne kesklinna bensiinijaamast, kuhu oli tulnud purjus mees, kes laamendas ja karjus inimeste peale.

AVALIK KORD: 02.34 Põhja-Tallinnas elav mees teatas, et trepikoja uksest tungis sisse mees, kel käes golfikepp.

JOOBES ISIK: 02.01 teatas mööduja, et kesklinnas on pikali, kohati käpuli purjus mees, kes lärmab ja ropendab.

JOOBES INIMESED: 01.30 saime teate, et Põhja-Tallinnas on autos mitu noort inimest, kes võivad olla joobes.

ABIPALVE: 01.07 palus kiirabi politseinike abi kesklinna lõbustusasutuses. Nimelt takistasid meedikute tööd purjus inimesed, kellest mööda pääsemini abivajajani nõudis korrakaitsjate sekkumist.

AVALIK KORD: 22.51 teatas murelik inimene kesklinnast, et tumedates riietes mees muukis sisse eraldatud prügihoidlasse.

AVALIK KORD: 22:31 tuli Kristiinest teade noormeestest, kes mänguväljakul lärmavad.

LIIKLUS: 22.25 tegi helistajale muret see, et Põhja-Tallinnas oli suur hulk taksosid ühe hotelli ees kõik parkimiskohad hõivanud

AVALIK KORD: 22.27 teatati, et Maardus kangutas meesterahvas tänaval foori kallal ning suundus seejärel lähedalolevasse baari.

AVALIK KORD: 21.13 teatati Mustamäelt, et liinibussil lõhuti klaas. Buss sõidab lõpp-peatusesse ja juht ootab politseid.

AVALIK KORD: 21.10 teatati kesklinnast, et trammipeatuses lõhub mees ootepaviljoni. Politsei kontrollis koheselt sündmuskohta ka valveseadmetega ent lõhkujat kaamerasilmaga ei nähtud. Kohal käinud patrull kinnitas hiljem, et paviljon oli terve.

VÄGIVALD: 21.03 teatati Kristiinest, et helistaja korteri ukse taha tuli verine meesterahvas ja palus politsei kutsuda. Helistaja kuulis enne läbi seina kaklust.

VARIA: 20.52 küsis helistaja nõu, mida teha, kui elukaaslane käib kasiinos.

AVALIK KORD: 20.30 teatati, et Haaberstis ronisid kolm noormeest mööda välistreppi lasteaia teisele korrusele ent pole teada, kas nad ka hoonesse sisenesid.

KONFLIKT: 19.31 teatati Lasnamäelt, et kaupluse juures oli mööda sõitnud auto määrinud jalakäija püksid ning osapoolte vahel tekkis tüli.

KONFLIKT: 19.00 teatati, et kesklinnas rikkus sõiduauto juht liiklusseadust ning teise juhi sekkumisel tekkis liiklejatel omavahel sõnavahetus. Keegi vahejuhtumis vigastada ei saanud.

ALAEALISED: 18.31 teatati, et noored poisid mängivad raudteeülesõidul jalgpalli.

JOOBES INIMENE: 16.37 teatati joobes isikust Lasnamäel, kes tuigub ja kukub autode peale.

Kõiki kirja pandud väljakutseid vaata Põhja prefektuuri Facebooki seinalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles