Haridusamet veel lasteaiarühmi komplekteerima ei tõtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on muusikatund lasteaias Sinilind.
Fotol on muusikatund lasteaias Sinilind. Foto: Liis Treimann

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula ütles, et enne uute lasteaiarühmade komplekteerimist tuleb ära oodata vastavate määruste kinnitamine ning pidada ära homseks ja ülehomseks kokku lepitud läbirääkimised sotsiaalministeeriumi ja terviseametiga.

Pajula ütles, et kindlasti on terviseameti otsus hea märk sellest, et liigutakse positiivsete lahenduste suunas ja ta loodab, et peatselt saavad lasteaiajuhatajad alustada sügisest avatavate lasteaiarühmade komplekteerimist.

«Saame alustada rühmade komplekteerimisega siis, kui on muudetud sotsiaalministri määrusest tulenevaid tervisekaitse nõudeid või lasteasutustes on tingimused viidud vastavusse määruse nõuetega,» selgitas haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar.

Tema sõnul on kevadel kooliminevaid lapsi umbes 3000 ja nende asemele saaks võtta uued lapsed. «Probleem on aga jätkuvalt ettekirjutuse saanud lasteaedade osas, sest kui terviseamet jääb oma nõudmiste juurde, kaoks ikkagi 550 lasteaiakohta, mis ei ole sugugi vähe,» lisas Jürisaar.

Selle ebaselguse tõttu ei osanud ta ka prognoosida, kui palju lapsi pärast sügisel uute rühmade avamist veel lasteaiakohta ootama jääb.

Kindlasti jääb järjekorda umbes 450 1,5-3-aastast last ning statistiliselt ka need lapsed, kes sel aastal veel kohta ei soovi.

Haridusamet loodab, et nende spetsialiste kaasatakse määruse nõuete väljatöötamisse, et esitada konkreetseid ettepanekuid. «Näiteks leiame, et tuleks jätkata uute ja vanade lasteaedade eristamist tervisekaitse nõuetes, samuti tuleks arvestada laste reaalse kohalkäimisega,» kommenteeris Jürisaar.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ja terviseameti juht Tiiu Aro leppisid kokku, et järelevalveametnikud ei hinda enne tänavu 1. jaanuari koolitusloa saanud lasteaedade ruumide vastavust nõutavatele ruutmeetritele, vajalikud muudatused valmistab sotsiaalminister ette lähipäevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles