Tänaval noormeest pussitanud kurjategija süüdimõistmine jäi jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna ringkonnakohus jättis lõppeval nädalal jõusse tänaval noormeest pussitanud kurjategija süüdimõistmise, samas vabanes süüalune kohustusest tasuda kannatanule suur valuraha.

27-aastane Ernest Gammer kuulis esimest kohtulahendit veebruari lõpus, kui Harju maakohus mõistis ta süüdi raske tervisekahjustuse tekitamises ning määras talle nelja-aastase vangistuse. Ühtlasi tuli Gammeril tasuda kannatanule varalise kahju katteks 719 ning moraalse kahju hüvitamiseks 15 000 eurot. Sundrahaks ja menetluskulude katteks pidi Gammer tasuma ligi 1900 eurot. Kannatanu esindaja töötasu hüvitamiseks peab Gammer tasuma 500 eurot.

Gammer ja tema kaitsja otsusega ei leppinud ja viisid vaidluse ringkonnakohtusse, taotledes õigeksmõistvat otsust. Lõppeval nädalal jättis ringkonnakohus Gammeri süüdimõistmise ja karistamise siiski jõusse, kuid vabastas mehe kohustusest tausda kannatanule valuraha.

Gammeri kaitsja vaidles apellatsioonis tsiviilhagile vastu põhjendusel, et see ei ole tõendatud. Ringkonnakohtu istungil avaldas kannatanu, et tal ei olegi süüdistatavale mingeid nõudmisi. Vastuseks ringkonnakohtu küsimusele, kas see tähendab, et kannatanu soovib oma tsiviilhagi tagasi võtta, vastas kannatanu jaatavalt.

Eeluurimisel kogutud andmetel toimus veretöö 2010. aasta 22. augusti varahommikul kella 4 paiku Tallinnas Cathouse´i klubi juures, kus 1985. aastal sündinud Ernest Gammer tungis ootamatult ja ilma ühegi põhjuseta kallale endast aasta vanemale noormehele. Politsei andmetel pussitas Gammer kannatanut kaks korda, tekitades ohvrile eluohtlikke vigastusi.

Politseil õnnestus pussitaja isik tuvastada ning kohtueelse uurimise lõppedes sai varem korra varavastase süüteo eest kriminaalkorras karistatud Gammer süüdistuse raskete tervisekahjustuste tekitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles