G4S registreeris Tallinna kaubandusasutustes 2078 süütegu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4Si turvatöötaja Sikupilli Prismas.
G4Si turvatöötaja Sikupilli Prismas. Foto: Mihkel Maripuu

G4Si turvatöötajatele aprillikuu viimase päeva õhtul üle 8000-kroonisel kosmeetikakauba vargusel vahele jäänud kaks naist lõpetasid kurva statistikarea, mis näitab, et nelja kuu jooksul registreeris G4S Tallinna kaubandusasutustes 2078 süütegu.


Kahekümnendates eluaastates Olga ja Jekaterina, kes on G4Si turvatöötajatele juba vanad tuttavad, peeti 30. aprilli õhtul pärast kella 17 taas kord kinni, kui nad ühest Tallinna kaubanduskeskusest 8103 krooni väärtuses kosmeetikatarbeid üritasid varastada, teatas G4Si pressiesindaja.

Jekaterina oli kotti toppinud 4491 ja Olga, kes kinnipidamisel ka põgeneda üritas, 3612 krooni väärtuses kaupa. G4S andis mõlemad naised üle politseile.

Tänavu nelja esimese kuu jooksul registreeris G4S Tallinna kaubanduskeskustes kokku 2078 süütegu, mida on 356 võrra rohkem kui mullu samal perioodil.

G4Si Põhja piirkonna kaubandusobjektide osakonna juhataja Meelis Keldrema sõnul suureneb registreeritud süütegude arv eelkõige niinimetatud tavaliste inimeste poolt toime pandavate varguste arvelt.

«Aasta-poolteist tagasi andsid poevaraste seas selgelt tooni narkomaanid ja niinimetatud elukutselised vargad, kes tegid tellimustöid. Praegu tabab G4S vargustelt tihti inimesi, kellelt välise vaatluse põhjal sellist tegu ei ootakski - inimesi, kelle sissetulekud on tõenäoliselt kokku kuivanud, kuid kes ei soovi oma tarbimisharjumusi muuta ning varastavad enda tarbeks,» ütles Keldrema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles