Tallinna Tehnikaülikool jätkab linnaku arendamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni viimase hoonena valmis TTÜ uus raamatukogu.
Seni viimase hoonena valmis TTÜ uus raamatukogu. Foto: Liis Treimann.

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Tallinna Tehnikaülikooli linnaku arendamiseks vajaliku detailplaneeringu kehtestamise otsuse eelnõu linnavolikokku saatmise.


Ehitajate tee 5 kinnistu detailplaneeringu järgi määratakse ehitusõigus Tallinna Tehnikaülikooli õppehoone korpuste laiendamiseks, VI korpusele uue kuni viie maapealse ning ühe maa-aluse korrusega hooneosa juurde ehitamiseks ning kahe maa-aluse parkla rajamiseks.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt. See hõlmab 12,41 hektari suurust Ehitajate tee, Üliõpilaste tee, Raja tänava ja Akadeemia tee vahelist maa-ala, kus paiknevad ülikooli peahoone, õppekorpused ja parkmets.

Planeeringuala kontaktvöönd hõlmab kahe linnaosa - Mustamäe ja Nõmme territooriume. Seda akla võib pidada mitmeotstarbeliseks piirkonnaks, kus paiknevad nii elamu-, äri-, kui ka sotsiaalmaa funktsiooniga krundid. Kontaktvööndi lõunaosas paikneb Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala. Vööndisse jäävad kaks peamagistraali - Ehitajate ning Akadeemia tee.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles kinnistu omanik Tallinna Tehnikaülikool. Detailplaneering on algatatud Tallinna linnavalitsuse 19. augusti 2009. aasta korraldusega ning vastu võetud tänavu 17. veebruaril. Detailplaneeringu lähteseisukohti ja eskiislahendust tutvustava avalikul arutelul ning vastuvõtmisele järgnenud avaliku väljapaneku kestel detailplaneeringu lahenduse kohta vastuväiteid ega ettepanekuid ei esitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles