Pakosta: hoone vanusest sõltuvad nõuded pole mõistlikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: Postimees/Scanpix

Terviseameti kontrollide peatamine vanades hoonetes on küll Tallinna lasteaiaprobleemile kiire lahendus, ent riigikogu sotsiaalkomisjon otsib oma tänasel istungil pikemaajalisi lahendusvariante.

«Nii palju kui varem oleme sotsiaalkomisjonis arutanud, leiame, et terviseamet ei ole teinud ebamõistlikke ettekirjutusi, vaid lähtunud olukordadest, kus on laste tervis on tõesti olnud ohus - need seitse ettekirjutust on tehtud rühmadele, kus väga kitsas olnud,» rääkis sotsiaalkomisjoni liige Liisa Pakosta.

«Ei ole mõistlik ka teha eraldi nõudeid sõltuvalt hoone ehitusaastast, vaid kõigis hoonetes lähtuda laste tervisest. Me ju tahame, et meie praegu kasvavad lapsed oleks pikaealised,» leidis ta.

Seetõttu võiks tema ettepaneku järgi teha terviseamet juhendi, kuidas neid määrusi tuleks tõlgendada. «Juhis soovitaks, mis asju tuleb esmajoones jälgida ja mida siis teha, kui vahendeid paremini on. Alati on mingid piirid, millest üle minna ei tohi,» arvas riigikogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles