Mart Kadastik videointervjuus: olin tüdinenud võtmisest ja ärimaailma küünilisusest

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kadastik esitles restoranis Massimo oma uut romaani «Suvi sulab talvel».
Mart Kadastik esitles restoranis Massimo oma uut romaani «Suvi sulab talvel». Foto: Peeter Langovits

Eesti Meedia juhatuse esimehe Mart Kadastiku sulest ilmus romaan «Suvi sulab talvel». Eile Trattoria Massimos toimunud raamatuesitlusel usutles reporter Elo Mõttus-Lepik värskelt ilmunud raamatu autorit.

Elo Mõttus-Lepik: Kuidas jõudsid Eesti Meedia kontserni ostu kõrvalt veel raamatu kirjutada? Oli see pigem põgenemine või soov ennast välja lülitada ja (oma) tegelikku olemust leida, hoopis midagi muud teha lisaks ärimaailmale?

Mart Kadastik: Teise raamatu kirjutamine võttis suhteliselt vähe aega. See oli esimese raamatuga peas juba koos. Ma ei pidanud väga pikalt aega kulutama materjali kogumisele või läbitöötamisele. Kirjutamise protsess jäi mai- ja juunikuusse. Juulis jätkasin materjali lihvimisega.

Eesti Meedia kontserni ostuga seoses - see on õige tähelepanek - see äri on läinud sedavõrd küüniliseks ja silmakirjalikuks. Tegelikult iga aktsiaselts peabki kasumit teenima ja kelleltki midagi ära võtma. Kui sa tegeled ilukirjandusega või inimese tunnetega, või siis mõlemaga korraga, siis sa pead andma. See võtmine, kasumi teenimine, tapab ja lämmatab su hingeelu. Pidin sellest kuidagi välja tulema ja andma. Elu - see on tegelikult ohverdamine ja loovutamine. Ka kõik isiklikud suhted, kui need on normaalsed, toimivad äraandmise, mitte võtmise peal. Ma olin tüdinenud sellest võtmisest.

Vaata edasi lähemalt videointervjuust.

Copy
Tagasi üles