Klaas: Tallinn on kohustatud täitma seadust ja kohtlema lapsi võrdselt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas märkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et temale teadaolevalt on kõik toimunud seaduspäraselt, küll aga nentis ta, et täna on olukord närb.
Urmas Klaas märkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et temale teadaolevalt on kõik toimunud seaduspäraselt, küll aga nentis ta, et täna on olukord närb. Foto: Heino Käos

Riigikogu kultuurikomisjoni esimehe Urmas Klaasi sõnul kohtleb Tallinn suurima ja rikkaima  omavalitsusena ainukesena erakoolides ja munitsipaalkoolides õppivaid lapsi ebavõrdselt, jättes erakoolidele tegevuskulude eest tasumata.


Klaas toonitas, et 1. septembril 2011 jõustus erakooliseaduse muudatus, mille kohaselt vald või linn osaleb eraüldhariduskooli tegevuskulude katmises proportsionaalselt selles koolis õppivate õpilaste arvuga.

«On täiesti lubamatu eirata seadust ning jätta täitmata kohustused, mis paneb eriti keerulisse olukorda alternatiivpedagoogika põhimõtetel tegutsevad väikekoolid ning riivab oluliselt ka teiste erakoolide õiglustunnet. Oma eelarvet planeerides on koolidel olnud igati õigustatud ootus arvestada kohalike omavalitsuse osalemisega kooli tegevuskulude katmisel. Nii Tallinna linnakohus kui ka ringkonnakohus on kooli ja linna vaidluses koolidele õiguse andnud ning kohustanud linna osalema kooli tegevuskulude katmises vastavalt seadusele,» lausus parlamendisaadik.

Klaas nentis, et lapsevanematel on igati seaduslik õigus valida lapsele oma filosoofiliste ja pedagoogiliste veendumuste kohane kool. Selleks on väga vajalik alternatiivpedagoogilistel põhimõtetel tegutsevate väikekoolide toetamine ning sel moel haridusmaastiku rikastamisele kaasa aitamine.

Oktoobri algusest on petitsioon.ee keskkonnas üleval märgukiri Tallinna linnavalitsusele, milles erakoolide lapsevanemad, vilistlased ja toetajad tuletavad linnale meelde kohustust täita seadust ning kohelda oma linna lapsi võrdselt. Petitsioonile on tänaseks andnud allkirja 846 inimest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles