Hukkunuga liiklusavarii võib tuua bussijuhile tingimisi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur nõudis kolmapäeval Harju maakohtus tingimisi karistust bussijuhile, kelle osalusega liiklusõnnetuses hukkus mullu kevadel eakas jalakäija.

Amuri hinnangul on 48-aastase Juri süü liiklusõnnetuse põhjustamises tõendatud ning kohus peaks talle määrama kolmeaastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga. Lisakaristusena taotles prokurör Jurilt mootorsõiduki juhtimisõiguse võtmist kaheks aastaks.

Juri kaitsja Talvi Vaske palus kaitsealune õigeks mõista või kui see ei ole võimalik, siis süü ümber kvalifitseerida kergema paragrahvi järgi ehk ettevaatamatusest sooritatud kuriteoks.

Kohus kuulutab lahendi 14. novembril.

Uurimisandmetel sõitis linnaliini bussi juhtinud 48-aastane Juri mullu 30. mail kella 17.26 ajal Tallinnas Luite tänavalt Veerenni tänavale, kuid ei olnud pöörde sooritamisel piisavalt ettevaatlik ja sõitis otsa 71-aastasele naisele, kes oli alustanud lubava rohelise fooritulega ülekäiguraja ületamist. Kiirabi viis üliraskelt vigastada saanud naise haiglasse, kus ta mullu 5. juunil suri.

Varem nii kriminaal- kui ka väärteokorras karistamata Juri sai kohtueelse uurimise lõppedes süüdistuse liiklusnõuete rikkumises, millega põhjustas ettevaatamatusest inimese surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles