Keila valda juhib IRLi, Uute Tuulte ja Oma Küla koalitsioon

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Tillemann.
Kadri Tillemann. Foto: Valimised

Täna toimus vastvalitud Keila vallavolikogu esimene istung ning sõlmiti koalitsioonileping valimisliidu Uued Tuuled, IRL-i ning valimisliidu Oma Küla vahel.


Keila vallavolikogus on 13 kohta, millest uuele võimuliidule kuulub kaheksa. Uuenenud volikogu esimeheks valiti Kadri Tillemann (IRL) ning aseesimeheks Andrei Dvorjaninov (Uued Tuuled).

Uue võimuliidu sünniga jäävad Keila valla juhtimisest kõrvale senised vallajuhid, kes kandideerides valimisliidu Kindel Valik nimekirjas said volikogus 5 kohta. Kokkuleppe kohaselt täidab vallavanema ametikoha valimised võitnud valimisliit Uued Tuuled - nende nimekirjast valiti volikogusse samuti viis liiget.

IRL-ile kuulub volikogu esimehe koht. Sõlmitud koalitsioonileppega määratleti valitsemise põhimõtted ning järgnevate aastate peamised tegevussuunad. Oluliste tegevustena tuuakse leppes muuhulgas välja vallaettevõtte AS Lahevesi tegevuse ümberkorraldamine ning ühinemiskõneluste jätkamine Keila linna ja teiste naaberomavalitsustega.

Istungil volikogu esimeheks valitud Kadri Tillemann on Keila vallas erinevatel ametikohtadel töötanud alates 2001. aastast, aastatel 2005-2010 oli ta vallavanem ning 2011-2013 volikogu esimees. Volikogu aseesimees Andrei Dvorjaninov osutus sellesügisestel valimistel volikogusse valituks esimest korda, kuid ta on Keila piirkonnaga seotud alates 1985. aastast, mil ta töötas Keila-Joa Sanatoorses Internaatkoolis õpetajana. Alates 2006. aastast on ta valla elanik ning 2010. aasta sügisel asus taastama Keila-Joa mõisa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles