Uus Tallinna volikogu tuleb kokku 7. novembril

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Liis Treimann

Tallinna valimiskomisjon kinnitas oma eilsel istungil linnavolikogu liikmed ja asendusliikmed ning määras kindlaks volikogu esimese toimumise aja.


«Volikogu esimene istung toimub neljapäeval, 7. novembril algusega kell 16 Tallinna linnavolikogu hoones,» ütles Tallinna valimiskomisjoni esimees, linnasekretär Toomas Sepp.

Linna valimiskomisjon teeb vahepealse aja jooksul ära muudatused volikogu koosseisus. «Peatame või lõpetame valitsuse ja riigikogu liikmete volitused, nagu seadus ette näeb. Edasi vaatame, kes saavad asendusliikmeteks ja kontrollime, kas nad ikka tahavad volikokku tulla.
Asjad tuleb selgeks teha ka mõne ametnikuga, kes valituks osutusid. Kui inimene tahab olla volikogus, siis ta ei saa olla ametnik. Need inimesed peavad nüüd ära otsustama, kumba nad soovivad. Neile on seaduse järgi antud otsustamiseks viis päeva ja selle aja jooksul me peame nende arvamuse kätte saama. Siis selgub, kas nad tulevad ise volikokku või tuleb ka nendele määrata asendusliikmed. Nii et volikogu koosseis pole praegu sugugi lõplik,» rääkis Sepp.

Volikogu esimesel istungil tema sõnul kavas volikogu esimehe ja aseesimeeste valimine ning linavalitsuse tagasiastumispalve esitamine. «Uus volikogu esimees otsustab seejärel juba ise, millal ta järgmise volikogu istungi kokku kutsub. Meie soovitame teha seda nädala pärast, ehk 14. novembril,» lausus linnasekretär.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles