Lasnamäe saab uue tervise- ja spordikeskuse

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe.
Lasnamäe. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus kehtestab homsel istungil detailplaneeringu, mis võimaldab rajada Lasnamäele tervise-, kaubandus- ja spordikeskuse.

Lasnamäe linnaosas Mustakivi asumis paiknevale Linnamäe tee 3 kinnistule on plaanis rajada kuni 6-korruseline ärihoone - tervise-, kaubandus- ja spordikeskus. Planeeritava maa-ala suurus on 2,15 ha.

Tallinna linna omandis oleva ärimaa sihtotstarbega hoonestamata Linnamäe tee 3 kinnistu pindala on 15 399 m2. Tallinna Linnavalitsuse 21. novembri 2012 korralduse kohaselt seatakse Linnamäe tee 3 kinnistule pärast detailplaneeringu kehtestamist hoonestusõigus CC Arendus OÜ kasuks. Äripäeva andmetel on suvel 2011 loodud ettevõtte ainuomanik äriregistri järgi advokaat Monica Pihlak.

Planeeringuala piiridesse jäävad veel osaliselt Tallinna linna omandis olev üldkasutatava maa sihtotstarbega Linnamäe tee 5a kinnistu ning Mustakivi tee ja Linnamäe tee tänava maa-alad. Planeeringuala paikneb logistiliselt väga soodsas asukohas ning on ühistranspordiga hästi varustatud.

Hoone kuni 6-korruseline osa on mõeldud tervisekeskuse jaoks, madalam kuni 2-korruseline osa kaubandus- ja spordikeskuse tarbeks. Hoonekompleksi kõrgem maht on kavandatud piki Linnamäe teed sobitudes olemasolevate korterelamute asetusega. Madalam hooneosa on planeeritud piki Mustakivi teed, et jätta avatuks vaated Linnamäe tee 1 kinnistul paiknevast korterelamust. Hoonealuse pinna suuruseks on kavandatud kuni 5397 m2 ja hoone kõrguseks maapinnast kuni 23 m. Planeeritava maa-ala servadesse on kavas istutada kõrghaljastust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles