Diskoterroristid kesklinnas: pidu hommikuni naabrite uneaja arvelt

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pudelid
Pudelid Foto: Caro / Scanpix

See on imposantse välimusega maja Tallinna kesklinnas. Soojas sügisõhtus sammuvad majja peokleitides piigad, püüdes oma vähemalt kümnesentimeetristel kontsadel tasakaalu säilitada – kahekesi hoiavad nad külmakasti, kõlksuvaid pudeleid täis kilekottidega seltskond rõõmsalt sädistades kannul. Korteripidu võib alata.

Nende naabrid, päevatööst väsinud pere teab juba seda pilti nähes, et öö saab taas olema unetu – kõrvalkorteris keeratakse tümakas põhja ning pidutsetakse hommikuni. Vahepeal, tõsi, on paus – siis, kui jokkis noored mõnes Tallinna ööklubis paar tundi veedavad. Kuid kojutulek tähendab, et varahommikul jätkatakse lärmakalt sealt, kus hilisõhtul pooleli jäädi. «Ma olen kõike proovinud – politseid kutsunud ja korteriomanikuga rääkinud, kuid tulemus on null ja pidu jätkub,» ohkas naine. Kuigi tegemist on üürnikega, pole korteriomanikul ilmselgelt mingit huvi peoloomi tänavale tõsta ja nii kannatab naabripere jätkuvalt diskoterrorit. Mida teha?

«Kellegi rahu rikkumine, olgu see siis lärmaka naabri või kellegi teise, ilmselgelt häiriva käitumisega inimese poolt, ei ole kindlasti normaalne ning sellega ei tuleks leppida,» selgitas politsei pressiesindaja Helen Uldrich. «Kui naabrid ise omavahel ühisele keelele ei jõua ning teise poole häiriv käitumine jätkub, tuleks kindlasti abi saamiseks helistada politseisse. Avaliku korra rikkumine on keelatud mis tahes kellaajal,» kinnitas ta.

Karistus (öö)rahu rikkumise eest  määratakse Uldrichi sõnul karistusseadustiku § 262 alusel, mis näeb maksimumkaristusena ette rahatrahvi kuni 100 trahviühikut või aresti (maksimaalselt kuni 30 päeva). «Seega suurim võimalik rahatrahv öörahu rikkumise eest on kuni 400€, väikseim 3 trahviühikut ehk 12 eurot,» rääkis ta.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi soovitab lärmakate üürnike puhul naabritel kõigepealt mõistagi püüda mõistlikult  läbi rääkida ja omanikega ühendust võtta. «Omanik vastutab korteris toimuva eest ning peab olema teadlik, et juhul, kui olukord täielikult kontrolli alt väljub, võib ühistu vastu võtta korteri sundvõõrandamise otsuse, nii et kõige mustema stsenaariumi korral ähvardab teha korterist ilmajäämine,» hoiatas Mardi korteriomanikke.



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles