Fahle majas avatakse Arne Maasiku fotonäitus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Maasik

Alates 31. oktoobrist on Tartu maanteel Fahle majas avatud Arne Maasiku fotonäitus Chicago.


Suureformaadilisi, täpse kadreeringu ja kompositsiooniga metropoliseeriaid on
Arne Maasik teinud juba aastaid. Seekordseks sihtmärgiks on Chicago - positsioonilt
teine linn Ameerika metropolide hulgas. Chicago on meile teatud ja tuntud laulusõnadest ja filmidest, kuid tema ümber õhkub siiski tundmatuse ja ligipääsmatuse aurat. Selle megastruktuuri koes on Maasiku jaoks midagi erakordselt puhast ja selget. Sellist, mida on sõnades võimatu seletada. Oma fotodel püüab Arne Maasik tungida selle hiigelstruktuuri südamesse.

Arne Maasik (1971) on eesti arhitekt ja fotograaf. Tegutseb arhitekti ja kunstnikuna 1995. aastast, mil lõpetas Eesti Kunstiakadeemia arhitektina. Töötab arhitektuuri- ja linnaehitusfotograafiale ning näituste korraldamisele spetsialiseerunud fotograafiafirma Decadencity loovjuhina. Töötanud õppejõuna Tartu Kõrgema Kunstikooli fotoosakonnas ja Eesti Kunstiakadeemias. Teinud kaastööd paljudele arhitektuuri- ja kunstiväljaannetele. Eesti Kunstnike Liidu liige.

Tartu mnt 84a, Koger & Partnerid kontoris avatud näitus on korraldatud koostöös Eesti Litograafiakeskusega ja see jääb avatuks kuni 12. detsembrini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles