Kodutud öömaja kohta: tervis on parem, tuba soe ja elul mõte

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutud Tallinna kodutute varjupaigas.
Kodutud Tallinna kodutute varjupaigas. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna Sotsiaaltöö Keskus korraldas oma öömajades ja vältimatu sotsiaalabi varjupaigas kliendiküsitluse elanike rahulolu ja vajaduste väljaselgitamiseks.

Teenuse mõju hindamiseks kirjeldasid kodutud öömajalised, mis on nende elus paremaks läinud tänu sellele, et saavad öömaja kasutada. Esile toodi paranenud tervist, kindlustunnet, et on koht, kus ööbida, tuba on soe, samuti hügieenivõimalusi. Märgiti ka rahunemist, töö ja elu mõtte leidmist.

Hinnang anti viiepallisüsteemis. Kõige kõrgemalt väärtustati iseseisvusest lugupidamist – hindega 4,5 ja klientide toetamist töötajate poolt - 4,4. Öömaja puhtus ja sisekord sai hindeks 4. Toimetuleku paranemist peeti hinde 3,8 vääriliseks.

Kokku vastas laialdasele küsimustikule 47 isikut, Akadeemia tee öömajas 63, 6 % klientidest ja Merelahe öömajas 76,2 % klientidest. Kauge 4 varjupaigas oli hindajaid 1 ehk 100 % elanikest.  Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse juhataja Kersti Põldemaa sõnul on klientide heaolu keskuse töötajate jaoks väga oluline, seetõttu tehakse ka küsitlusi ja uuritakse nende vajadusi. Sarnaseid küsitlusi korraldatakse igal aastal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles