Mupo sügisene peaülesanne on tegeleda langenud lehtedega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristamata lehed Tehnika tänava jalgrattarajal.
Koristamata lehed Tehnika tänava jalgrattarajal. Foto: Mihkel Maripuu

Munitsipaalpolitsei amet edastas pressiteates, et on võtnud hetkel peaprioriteediks langenud lehtede koristamise ning tuletab kõigile kinnistute ja ehitise omanikele meelde, et saabunud sügishooaeg toob kaasa kohustuse puhastada langenud lehtedes omaniku haldusalasse kuuluvad kõnniteed ning kaasnevad puhastusalad.

Mupo nädalavahetusel tehtud kontrollkäik erinevatesse linnaosadesse näitas, et paljudes kohtades on koristustegevusega kimpu jäädud. Sajused ja tuulised ilmad toovad kaasa sügislehtede saju, mis muudavad sõiduteed libedaks. Samuti ummistavad koristamata jäetud lehed vihmavee äravoolu reguleerivaid kanalisatsioonikaeve, mis võivad põhjustada suuremaid üleujutusi tänavatel ning halvimal juhul rivist välja viia kogu lähiasustuse kanalisatsioonisüsteemi.

Nädalavahetusel piirduti suuremas osas vaid omanike suulise hoiatamise ja meeldetuletuste tegemisega, siis alanud nädalal muutub kontroll karmimaks. 

Vastavalt Tallinna linna heakorraeeskirjale § 5 lg 1 p 3 on kinnistu valdajal kohustus teostada heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal. Puhastusalaks loetakse kõnniteed, mis asub teega külgneva kinnistu ja sõidutee vahel, samuti on kinnistu omanik kohustatud tegema heakorratöid kõnniteel juhul, kui kinnistu ja kõnnitee vahele jääb tee koosseisus olev kraav, haljasala ning eraldus- või haljasriba. Kõik eelnimetatud objektid kuuluvad vastavalt Teeseadusele tee koosseisu.   

Mupo ootab kõigilt kinnistuomanikelt koostööd ja kaasabi linnakodanike parema turvalisuse tagamiseks. Ohtlikest ja koristamata kõnniteedest palutakse teada anda mupo korrapidaja telefonil 14410, mis võtab vastu kõnesid ööpäevaringselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles