Täisealiseks saanud Kimul näeb Eesti oma Evanescence’it ja Sade'd

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLÜ Kirjanduse ja muusika õhtu Kimu.
TLÜ Kirjanduse ja muusika õhtu Kimu. Foto: promo

6. novembril algusega kell 19 toimub Tallinnas, Von Krahli baaris järjekorras juba kaheksateistkümnes kirjanduse ja muusika õhtu. Kirjanduse ja muusika õhtu (tuntud eeskätt kui Kimu) toimub alates 2005. aastast kaks korda aastas, korraldajateks on Tallinna Ülikooli (TLÜ) tudengid.

Kimu on üks Tallinna Ülikooli legendaarsemaid üritusi, samas ei ole selle sündmuse publikuks enam ammu vaid TLÜs õppijad ja tudengid. Kohal on huvilised üle Tallinna ning ehk lausa üle kogu Eesti. Ja on ka põhjust - tegemist on Eesti mastaabis unikaalse üritusega, mille võlu seisneb vaheldusrikkuses ja noores loomingulises säras.

Algselt oli tegu vaid omaloominguõhtuga, kuid õhtu etteastete ulatus on aja jooksul laienenud ning viimastel aastatel on esitatud ka kavereid tuntud lugudest. Lisaks muusikutele astub üles ka luule, proosa ja tantsu esitajaid. Lisaks eestlastele on Kimul aja jooksul üles astunud ka esinejaid Kanadast, Rootsist, Soomest, Itaaliast, Türgist jt riikidest.

Seekordselt Kimul saab näha ja kuulda vaimustavat ja tundelist kirjatükki, TLÜ 2013. aasta kirjanduskonkursi võiduluuletust, samuti bändi, kes kõlab nagu Eesti oma Evanescence või Nightwish ning ka lauljannat, kes kõlab nagu Sade.

Programmist ei puudu ka eksklusiivne mantrameditatsioon ja särav tantsuline etteaste. Õhtu jooksul leiavad aset üllatused, mis ei unune kunagi, lubavad korraldajad.

Kõike seda uskumatult head hoiavad ohjas sarmikad õhtujuhid Margarita ja Kaarle. Korraldajate lubadusel on Kimu üks parimaid asju maailmas ning külalistele ja osalejatele lubatakse ülimõnusat õhtut, millest ei saa ilma jääda. Kimule on oodatud kõik, kes hindavad maagilisi hetki ja mõnusat meelelahutust.

Kirjanduse ja muusika õhtu Facebooki ürituselehe leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles