Pronkssõduri ümber kestavad talgud mitu päeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud pronkssõduri juures.
Talgud pronkssõduri juures. Foto: Peeter Langovits

Filtri teel asuval Sõjaväekalmistul juhtis talguid aasta algul Notšnoi Dozorist välja astunud ja ühenduse Vmeste asutanud Larissa Neštšadimova.


Talgujuhi sõnul oli päeva jooksul töötegijaid palju ning talgud jätkuvad pühapäeval. «Juba varem võttis meiega ühendust üks mees, kes ütles, et ta toob talgutele kuni 30 inimest, aga et 1. mail nad ei saa tulla. Nii me töötame siin ka homme,» lausus ta.

Teiste seas tööd teinud poliitik Vladimir Lebedevi sõnul tegutsesid hommikupoolikul kalmistul ka sadakond koolilast, kes jõudsid enne keskpäevast tihedamat vihmahoogu suure hulga mahalangenud lehti kokku riisuda ja kottidesse toppida.

Abilisi oli Neštšadimova sõnul palju, kuid enamus neist ennast internetis talgutele kirja ei pannud. Samuti koristasid kalmistut Afganistani veteranid. Tänavu aprillis registreeritud ühendusse kuulub esialgu 15 inimest, kuid toetajaid ja mõttekaaslasi olevat ühingul rohkem.

«Meie organisatsioon on alles noor ja liikmeid on veel vähe. Aga kõige huvitavam on see, et meie ridades on ka kaks Eesti tüdrukut, kes tänagi koos meiega siin töötasid,» rääkis Nestšadimova. «Kui ma küsisin, miks nad liikmeks tahavad astuda, siis nad lihtsalt ütlesid, et see on tore ja huvitav,» lisas ta.

Eile käisid pronkssõduri ümbruses lehti riisumas Venmaa saatkonna töötajad eesotsas Venemaa suursaadiku Nikolai Uspenskiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles