Tõnu Oja tutvustab publikule oma luulet

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Oja
Tõnu Oja Foto: Peeter Langovits

Kolmapäeval, 24. oktoobril kell 18 astub Särevi Teatritoas (Tina 23-13, Tallinn) publiku ette näitleja Tõnu Oja luulekavaga «Täitsa tavalised lorid laulud». Tegu on järjekordse luuleõhtuga sarjast «Pajats või poeet», kus oma sõnaloomingut tutvustavad tuntud näitlejad.

Kuigi publik tunneb Tõnu Oja hästi hulgast filmi- ja telerollidest, raadiokuuldemängudest ja meelelahutussaadetest, teavad vähesed, et ta on ka viljakas tõlkija ning luuletuste ja laulusõnade looja.

Sari «Pajats või poeet»  on alates 2011. aastast esitlenud juba paljusid näitlejatest poeete, nagu Merle Jääger, Viire Valdma, Andres Noormets, Üllar Saaremäe, Toomas Suuman, Marilyn Jurman, Alo Kõrve jt. Üks menukamaid luuleõhtuid oli kevadel Peeter Volkonski osavõtul, sel aastal ootab järge veel Lauri Kaldoja. Sarja toetab Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapital.

Särevi Teatrituba on Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi filiaal ning ainuke tegutsev  teatritegelase isikumuuseum. Väike ja hubane kortermuuseum oli kunagi koduks eesti näitlejale, lavastajale ja dramatiseerijale Andres Särevile ning tema abikaasa Annale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles