Keskerakond korraldas Toompeal kakskeelse meeleavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 14 algas Toompea lossi ees Keskerakonna korraldatud meeleavaldus pensioniea tõusu, koolireformi ja tööpuuduse vastu.

Kohal viibis umbes tuhat inimest ning meeleolu oli rahulik. Rahvast vooris ürituse vältel pidevalt juurde ja samuti sealt minema.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas, et Toompeale kogunes ligi 1500 inimest. Tema sõnul osalesid paljud neist täna Eestimaa erinevais paigus talgutel ja tulid pärast töö tegemist Toompeale meelt avaldama, et näidata oma suhtumist tänasesse
valitsusse.

Meeleavaldajad hoidsid käes valitsusvastaseid plakateid, millel olid kirjas näiteks «Väärime paremat valitsust», «Härra Ansip, astuge tagasi!», «Obama ja Savisaar - OK», «Lastele tasuta kooliharidus», «Tahame tööd» jm.

Rahvakoosolekut juhtisid Jüri Ratas eesti keeles ning Olga Sõtnik vene keeles. Sõtnik tõlkis eestikeelsed sõnavõtud ja avaldused kiiresti vene keelde. Kui eesti keeles ette loetud avalduste järel jäid ovatsioonid üsna kesiseks, siis venekeelsete puhul oli tunda, et sõnum jõudis kohale ja rahvahulk tegi palju kõvemat häält

Lossiesisel platsil võis näha paljusid Keskerakonna tähtsaid tegelasi: Edgar Savisaar, Tallinna abilinnapead, Kadri Simson, Toomas Vitsut, Ain Seppik, Siiri Oviir ja paljud teised.

Meeleavaldajad võtsid vastu kolm avaldust, milles nõudsid pensioniea tõstmise tagasi pööramist, koolide sulgemist taotleva haridusreformi lõpetamist ning Keskfraktsiooni algatatud töökohtade loomise seaduse eelnõu vastu võtmist riigikogus.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles, et tuleb punkt panna parempoolsete omavolile Eestis. «Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit on juba liialt palju Eesti riiki lõhkunud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles