Tallinna kaubanduskeskused eksisid tuleohutusnõuete vastu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile viisid päästeameti inspektorid Tallinnas läbi reidi kaubanduskeskustesse, et kontrollida tuleohutusnõuete täitmist.


Eelkõige vaadati tulekustutite olemasolu ja korrasolekut ning evakuatsiooniteede läbitavust. Reidi käigus kontrolliti 15 kaubandusettevõtet Tallinna erinevates linnaosades, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Reidi käigus algatati tuleohutusnõuete rikkumisega seoses kümme väärteomenetlust. Põhilisteks puudusteks olid ligipääsude tõkestamine evakuatsioonteedele ja evakuatsioonipääsudele.

Samuti oli kohati tõkestatud ligipääs esmastele tulekustutusvahenditele, tulekahjuteatenuppudele ja automaatse tulekahjusignalisatsioonisüsteemi keskseadmetele.

«Kokkuvõtvalt võib öelda, et tuleohutusalane olukord kaubanduskeskustes on läinud paremaks. Kuid eilne reid näitas ka seda, et mitte igal pool ei suhtuta piisava tõsidusega tuleohutusnõuete täitmisesse,» ütles Põhja päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo juhataja Andur Soo.

Reaalse tulekahju puhkemise korral võib tuleohutusnõuete mittejärgimine kaasa tuua ettearvamatuid tagajärgi, sealhulgas ohu inimeludele ja suure varalise kahju. Päästeamet korraldab ka edaspidi reide hoonetesse, kus kogunevad suured rahvahulgad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles