Linnavalitsus korraldab pargiala detailplaneeringu asjus referendumi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeeringualale jääb metsatukk koos aastaid tühjalt seisnud haiglahoonetega.
Planeeringualale jääb metsatukk koos aastaid tühjalt seisnud haiglahoonetega. Foto: Google StreetView

Linnavalitsus otsustas korraldada üht Nõmme pargiala puudutava detailplaneeringu asjus referendumi, põhjendades seda vajadusega kaasata inimesi linna asjade otsustamisse.


«Nii nagu teisedki erakonnad, lubasime ka meie, et valimisjärgsel perioodil saab avalikkus olema rohkem kaasatud ja täna linnavalitsus otsustaski, et Põllu, Pargi ja Sihi tänavate vahelise ala detailplaneering pannakse referendumile,» ütles abilinnapea Taavi Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

Referendumi formaadi peavad ette valmistama linnakantselei, Nõmme linnaosavalitsus ja linnaplaneerimise amet ja aega on neil selleks kuni novembri lõpuni.

«Järgmise aasta esimeses kvartalis tuleks referendum läbi viia. Kindlasti tuleb selleks põhjalikult valmistuda, sest inimestel, kes referendumist osa võtavad, peab olema selge ülevaade, mida sellesse piirkonda planeeritakse. Ma arvan, et tuleb ette valmistada üks korralik makett ja anda inimestele asjast selge ülevaade, sest tegemist on pargialaga. Samas on seal hooned, mis tuleb rekonstrueerida. Planeeringuga on sinna ette nähtud ka üks lasteaed. Samas on loomulikult tegemist sellise planeeringuga, mis võib tekitada emotsioone. Meie ettepanek on see, et tallinlased saaksid referendumiga oma arvamust avaldada. Inimeste suurem kaasamine on olnud üks meie lubadus ja seda lubadust me oleme nüüd täitma asunud,» rääkis Aas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles