Eesti tippkokk tervitas kolleege Rootsi metsade keskelt

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Peeter Pihel ja Imre Sooäär. Pädaste mõisa restorani Alexander köögis.
Pildil on Peeter Pihel ja Imre Sooäär. Pädaste mõisa restorani Alexander köögis. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Neljandat aastat Eesti parimaks söögikohaks tunnistatud Pädaste mõisa restorani Alexander ning nende Tallinnas asuva talveresidentsi Neh maitselooja, endine chef de cuisine Peeter Pihel andis hiljuti ameti üle Taanist pärit Yves Le Layle ja töötab ise septembri lõpust Rootsis Fäviken Magasineti restoranis.

Åre suusakuurordi lähedal kesk metsi asuv Fäviken Magasinet kuulus mullu maailma restoranide esiviiekümnesse, olles seal 34. kohal, seega on tegemist tõelise maailma tipuga. Restoranis on 16 kohta ja õhtusöök algab kõigile külalistele ühel ajal – kell 19. Menüü koos väikeste ampsudega on kokku 25-käiguline.

Pihel töötab restoranis sous chef’ina, kelle ülesandeks on ette valmistada menüüs olevad liha- ja kalaroad. Fäviken Magasinetil on sarnaselt Pädaste restoraniga Alexander oma aed ja nõnda kasutatakse sealses köögis samamoodi palju looduslikke taimi ja ürte, toitu valmistatakse traditsioonilisel meetodil: köögis on elav tuli, au sees on hapendamine, liha laagerdamine ja vinnutamine. «Ainus maitseaine, mida köögis kasutatakse, on sool,» vahendas Pihel Skype’i videovestluses Eesti parimate söögikohtade valimisel.

Endine Pädaste mõisa restoranide chef de cuisine rõõmustas ka tunnustuse üle, mis neljandat aastat Muhumaale tuli. «Ennekõike tahan tänada oma meeskonda,» ütles Pihel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles