Pedofiilikütid püüavad elussöödaga perverte

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Sotsiaalvõrgustikes on avaldatud videod, kus grupp noorukeid kiusab väidetavat pedofiili, kelle perverssetest kalduvustest andvat tunnistust kirjavahetus talle ette söödetud 13aastase tüdrukuga.


Sotsiaalvõrgustikus vk.com on loodud grupp «Оккупай-педофиляй Таллинн», kus on välja pandud videod aktivistide vestlustest meestega, kes on üritanud kohtuda 13aastase tüdrukuga, kirjutas portaal rus.postimees.ee.

Kas niisugune tegevus on õiguspärane, küsib rus.postimees.ee lugeja Viktor. «Nad näitavad «pedofiilidele» kirjavahetust neile ettesöödetud 13aastaste tüdrukutega ja ähvardavad neid. Oletame, et nad tõesti püüavad võimalikke pedofiile, aga võib-olla peaks sellises olukorras tegutsema hoopis politsei?» küsis Viktor.

Liikumise ühe asutaja Ruslan Antonovi sõnul on nad väga rõõmsad, et ajakirjandus nende vastu huvi tunneb.

Ta märkis, et nad teevad koostööd politseiga ja aitavad neil pedofiile püüda. «Politsei teab meie meetodeid ja toetab meid, kuid seda tingimusel, et me ise ühtegi seadust ei riku,» lausus ta.

Antonovi sõnul on tema ja ta mõttekaaslased veendunud, et nende tegevus aitab võidelda Eestis lokkava pedofiilia vastu. «Meie liikumine alles kogub hoogu, kuid juba paljud teavad sellest ja toetavad meid. Ma olen kindel, et juba aasta pärast on Eestis pedofiilide arv vähenenud 70-80 protsenti,» märkis ta.

«Pedofiiliga vestlemise ajal hoiame sidet politseiga. Nemad otsustavad, mida temaga teha. Me töötame koos ja aitame üksteist,» kinnitas Antonov.

Kommentaar: Pille Alaver, politsei Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse juht

Iseenesest on meil hea meel, kui noored ei ole ükskõiksed nii raske teema suhtes, nagu seda on seksuaalkuriteod. Samas tuleb arvestada, et selline «pedofiiliküttimine», nagu videos näha, võib olla küll noorte jaoks põnev väljakutse, kuid selliselt kogutud tõendid on suure tõenäosuga kõlbmatud ning kui noored «tabavadki» seksuaalkurjategija, siis tema kohtus karistamine on nende tõendite alusel äärmiselt vähetõenäoline.

Püüdes teha ühiskonnale teenet, võivad noored inimesed paraku teha enese teadmata tegelikult karuteene. Oleme videos nähtud noormehega sel teemal ühel korral vestelnud. Aktiivset koostööd, millest noored ajalehes räägivad, me nende noortega ei tee.

Eelmisel aastal alustas politsei 400 seksuaalkuriteo uurimist, neist 76 protsenti oli suunatud alaealiste vastu. Kriminaalpolitseinikud, kes töötavad lastekaitsetalitustes, jätkavad igal juhul oma tööd ning teevad seda muu hulgas ka varjatult internetis. Kui mõnel inimesel on kahtlus, et keegi on toime pannud või toime panemas seksuaalkuritegu, tuleb sellest koheselt teavitada politseid. Siis on politseil võimalik koguda tõendeid ja võtta seksuaalkurjategija vastutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles