Kiredraama Lasnamäel päädis kaheksandalt korruselt kukkumisega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Granaadimehe korterisse saadeti kõigepalt pommirobot.
Granaadimehe korterisse saadeti kõigepalt pommirobot. Foto: Mihkel Maripuu

Eile hommikul asus üks mees Lasnamäel oma eksabikaasaga suhteid klaarima, tüli lõppes samal õhtul mehe alla kukkumisega kaheksanda korruse rõdult.


35aastane Vladimir tungis eile hommikul Priisle kaupluse juures kallale oma eksabikaasale, peksis teda, ning ähvardas granaadiga, lubades sellega nii ennast kui teda õhku lasta. Hiljem selgus, et tegemist oli õppegranaadiga, mis endast mingit ohtu ei kujutanud. «Tegu oli mulaažiga, mis nägi välja nagu ehtne granaat. Ja see, et kannatanu kirjeldas seda kui granaati, oli täiesti õige info,» lausus Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder.

Politsei asus granaadiga ähvardajat otsima. Tema auto leiti ühe Läänemere tee maja juurest, kus elavad mehe lähedased, kes parajasti ei viibi Eestis. «Üsna tõenäoline oli, et mees varjab ennast selles korteris ja me forsseerisime oma jõud sinna. Asja lahendamisele olid kaasatud demineerijad, kiirreageerijad, läbirääkijad, politseikoerad, päästeamet ja kiirabi,» ütles Põder.

Majast evakueeriti kõigepealt lähemates korteritest inimesed. Päevasel ajal oli neljal korrusel kodus vaid kolm inimest. Seejärel püüti Vladimiriga ühendust saada nii mobiili kui lauatelefoni kaudu, kuid tulutult. «Samas viitas auto leidmine sellele, et mees võib ikkagi korteris olla. Võtsime kõigepealt maha ukse, saatsime sisse pommiroboti, seejärel politseikoerad ja siis kiirreageerijad, kes tegid kindlaks, et korteris kedagi ei ole,» kirjeldas Põder.

Selleks ajaks oli politseil teada ka Vladimiri ühe lähisugulase aadress, kes elas sealsamas lähedal Linnamäe teel ja kelle juures mees võis viibida. «Meil oli info, et see naisterahvas teadis hommikusest vahejuhtumist ja et ta oli huvitatud selle lahendamisest ilma politseita,» rääkis Põder.

Kui politsei naisega ühendust võttis, oli too väga koostööaldis ning pakkus politseile isegi võimalust veenduda, et Vladimirit tema korteris ei ole. Kui aga sinna saadetud politseinikud ukse taga koputasid, ei õnnestunud neil enam naisega kontakti saada. Mõni hetk hiljem hakkas korterist kostma naise karjeid.

«Oli karta, et korteris viibijate elu võib olla ohus. Kiirreageerijatel polnud muud valikut kui uks maha murda. Korterisse sisenedes nad nägid, et mees oli roninud üle rõdu ääre ja rippus seal ning korteriperenaine hoidis teda kinni. Politseinikud ei jõudnud talle Vladimirile appi, ta kukkus alla ja on praegu haiglas,» ütles Põder.

Vladimiri tervislik seisukord on tema sõnul praegu tunduvalt parem, kui kaheksandalt korruselt alla kukkunud inimese kohta võiks arvata. Tal on siiski mitu luumurdu ja kopsuverejooks ja eile viidi ta kunstlikku koomasse.

Vladimiri suhtes algatati kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi 121 alusel, ehk kehalise väärkohtlemise eest. Vladimirit on ka varem kohtulikult karistatud. 2011. aastal karistati teda vägivalla eest, mis ta pani toime sellesama naise suhtes. Ta on politsei teatel teda varem jälitanud ja ähvardanud ning tema suhtes vägivalda kasutanud. 2011. aastal oli kohtus arutusel kokku 16 sellist episoodi, mille eest karistati teda kuue kuu pikkuse vangistusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles