Sotside häältemagnetid Tallinna volikokku ei lähe

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra kogus sotside nimekirjas üle 4000 hääle, kuigi juba ette oli teada, et ta volikokku minna ei kavatse.
Rainer Vakra kogus sotside nimekirjas üle 4000 hääle, kuigi juba ette oli teada, et ta volikokku minna ei kavatse. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaaldemokraatide peamised häältepüüdjad Tallinnas olid riigikogu liikmed, kes senisest ametist loobuda ei kavatse. Nende asemel pääsevad volikokku tunduvalt vähem hääli saanud inimesed.


Sotside kõige popim kandidaat oli erakonda mittekuuluv riigikogu liige Rainer Vakra, kes sai 4237 häält. Järgmine oli 1614 häälega riigikogulane Andres Anvelt ning kolmas riigikogulane Indrek Saar (1391 häält). Keegi neist volikogu töös osalema ei hakka.

Tallinna volikogu uues koosseisus esindavad sotsiaaldemokraate 279 häält saanud Anto Liivat ning Barbi Pilvre (239 häält), Vadim Belobrovtsev (218 häält), Hanno Matto (34 häält) ja Jaak Juske (458 häält).

Riigikogulaste asendusliikmetena pääsevad volikokku 132 häält saanud Külli Urb, 516 häält kogunud Abdul Turay ja 585 häält saanud Lauri Laats.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles