Videointervjuu: Ville Jehe avaldab F-hoone ärisaladuse

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ville Jehe
Ville Jehe Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tallinncity külastas Kalamaja tuntud restorani F-hoonet, et uurida, mis on koha edu saladus, milline on Kalamaja köök ning milline võiks olla kolm aastat tegutsenud toidukoha tulevik.

F-hoone edu aluseks peab toidukoha üks omanikke Ville Jehe kaht olulist aspekti. «Olime juba varem loomelinnakuga seotud. Tajusime selle koha omapära. Peas oli mõte, et rajame siia koha, mis siia hästi sobib - nii loomelinnaku, Kalamaja-Pelgulinna kui  ka vana tööstustühermaa mõistes,» ütles Jehe.

Nii oli algusest peale kindel plaan F-hoone toidukoha rajamisel mitte teha kapitaalremonti ega tuua sisse uusi ehitusmaterjale, mida hoones kunagi kasutatud pole vaid leida lahendus, kus vana ja juba kasutuses olev saaks n-ö uue kuue.

Teiseks oluliseks edu põhjuseks peab Jehe seda, et omanikud tegid toidukoha iseenda jaoks. «Elus ei ole palju situatsioone, kus saab luua ettevõtte või pakkuda uut teenust, pidades silmas kliendina iseennast. Kui see võimalus on, siis tavaliselt õnnestuvad asjad palju paremini.»

Kõik kuus osanikku veedavad sel põhjusel palju oma vabast ajast just F-hoones.

F-hoone eesmärk on olnud pakkuda lihtsaid, taskukohase hinnaga, kuid seejuures kvaliteedilt häid toite.

Reede lõunal tehtud videointervjuus rääkis Ville Jehe ka sellest, mis tuli välja päev varem korraldatud F-hoone n-ö avamispeolt (F-hoone on tegutsenud kolm aastat, kuid ametlikku avamist pole varem korraldatud), kus arutati selle üle, milline võiks olla Kalamaja köök.

Mõttevahetusõhtult selgus, et Kalamaja köök võiks olla oma olemuselt senisest rohkem merega seotud.

F-hoone omanikeringi kuuluvad kuus inimest - Steve Heinlo, Ville Jehe, Indrek Unt, Peeter Jalakas, tema poeg Jaagup Jalakas ja Priit Juurmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles