Belobrovtsev: Kasparovi osalemine Krossi kampaanias oli mulle pigem vastuargumendiks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Belobrovtsev
Vitali Belobrovtsev Foto: Postimees.ee

Meediaekspert Vitali Belobrovtsev kommenteeris portaalile rus.postimees.ee kohalike valimiste tulemusi.


Keskerakonna edu on tema sõnul seotud mitme faktoriga. «Otsustades Keskerakonna valimiskampaania järgi, võtsid nad valimisi kui viimset lahingut. Ja kui võrrelda toimunut sõjategevusega, siis Savisaar laskis käiku kõik reservid. Erakond pani välja maksimumi ja võitis. Mingil määral mõjutas tulemust ka ajakirjandus, mis kutsus üles hääletama Savisaare vastu. Sellega nad mobiliseerisid vene valija,» rääkis Belobrovtsev.

Tema hinnangul ei õnnestunud Savisaare põhivastasel – IRLi linnapeakandidaadil Eerik-Niiles Krossil võita vene valijate sümpaatiat. «Ma pole veel inimestega suhelnud, sellepärast on raske siin midagi öelda. Arvatavasti esitab Kross soovitavat tegelikkuse pähe, rääkides, et sai ka mitte-eestlaste hääli. Meie ühiskond nõuab vaatemängu, mitte mõtisklusi ja Kross tagas valijatele vaatemängu. Aga teledebatis ei suutnud ta tuua ühtegi numbrit. Kui asi läks konkreetseks, jättis Kross abitu mulje.,» märkis meediaekspert.

Ta lisas, et Garri Kasparovi üleskutse hääletada Krossi poolt kutsus temal isiklikult esile vastupidise reaktsiooni. «Niinimetatud Eestis Vene huvide kaitsjate kutsel sõidavad siia Vene opositsionäärid, kes räägivad, kuidas peaks elama, ise siinsest olukorrast aru saamata. Kuid olukord on palju keerulisem, kui nad arvavad. Minu jaoks oli Kasparovi esinemine pigem vastu- kui pooltargument Krossi valimiseks,» lausus Belobrovtsev.

Valimiste peamine üllatus oli tema jaoks Jevgeni Ossinovski edu Narvas, kus too võitis võimsalt keskerakondlast Mihhail Stalnuhhinit. «Mulle tundub, et see on peamine üllatus. Ossinovski on väga tubli, ta on teinud head tööd. Teisest küljest aitasid Narva keskerakondlased teda, muutes linna tont teab milleks. Valijad saavad aru, et uus inimene võib midagi linna heaks ära teha ja andsid talle võimaluse. See teeb head meelt, sest järelikult pole valijad veel lõplikult mõistust kaotanud.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles