Tallinna loomaaia tänavune külastajate arv läheneb 350 000 piirile

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grööni muskusveised.
Grööni muskusveised. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaia tänavune külastatavus on olnud väga hea:  oktoobri keskpaigaks oli loomaaias käinud juba rohkem külalisi kui selle sajandi eelnevatel aastatel aasta jooksul kokku. Õige pea on oodata loomaaeda selle aasta 350 000. külalist.

Koolivaheaja eelne nädal tõi loomaaeda palju õpilasekskursioone, päikeselised sügisilmad meelitasid kohale ka hulga piiritaguseid turiste.

Grööni muskusveised on nüüd kolmekesi koos juba terved pikad päevad. Nad katsuvad aeg-ajalt üksteist nügides jõudu, vahel traavivad hoogsalt aedikus ringi. Siberi kaljukitsedel algas jooksuaeg. Üks miilupull aga viskas maha oma sarved.

Väikeses troopikamajas avati teisipäeval uus ekspositsioon, kuhu paigutati elama maailma raskeim madu – anakonda. Kesknädalal vaktsineeriti teistkordselt rookassi pojad. Nelik pääseb külastajate ette oktoobri lõpus peale kiibistamist. Habekotkastel uuendati pesaalust ja pandi pesapõhja värsket puukoorepuru, mida linnud usinalt rohututtide ja samblatuustidega täiendama asusid. Loomaaia töömehed said valmis jääkaru õuepuuri remondi  ning vana emakaru Vaida pääses taas õueõhku hingama.

Septembri algusest töötavad loomaaia heakorrateenistuses kaks Saksamaa töötut Benjamin ja Ricardo. Noormehed saabusid meile Euroopa Liidu AIDA projekti, Eesti ja Saksa partnerlinnade vahelise koostöö raames Salo Baltic International OÜ vahendusel.

Loomaaed võtab jätkuvalt tänuga vastu sügisande: tammetõrusid, õunu, kartuleid, porgandeid, maapirne, kõrvitsaid.

Koolivaheaja lõpus 26. oktoobril (laupäev) toimub loomaaias suur kõrvitsapidu. Kõrvitsaid saavad maitsta või kõrvitsaisse peidetud toidupalu otsida nii sõralised-kabjalised, elevandid, kilpkonnad, ahvid kui ka kiskjad. Loomaaia sõbrad mõtlevad hoolega läbi, kellele millist meelistoitu kõrvitsate sisse peita, et loomadel oleks põnev tegutseda ja inimestel huvitav jälgida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles