Politsei algatas Randpere ja Krossi reklaamide osas menetluse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rindade paljastamise aktsioon osutus Valdo Randpere valimisreklaamiks.
Rindade paljastamise aktsioon osutus Valdo Randpere valimisreklaamiks. Foto: Toomas Huik / Postimees

Politsei on algatanud Eerik-Niiles Krossi pildiga tuulelohe ja Valdo Randpere flashimis-aktsiooni suhtes väärteomenetluse, kuna tegemist võib olla valimiseelse poliitilise välireklaami keelu rikkumisega.


IRLi linnapeakandidaadi Krossi pildiga ja kirjaga «Valima!» plakat hõljus sinimustvalge tuulelohe sabas 10. oktoobril Ülemiste liiklussõlme avamistseremoonia ajal. Reformierakonna linnapeakandidaat Randpere viis oma ürituse läbi paar tundi hiljem linnavalitsuse ees Vabaduse väljakul. Seal avasid seitse neidu oma mantlihõlmad, mille alt tulid nähtavale kollased särgid kirjaga «Flashime Randpere linnapeaks!» Sama sõnumiga suurt loosungit hoidsid meeleavaldajad ka käes.

«Mõlema 10. oktoobri juhtumi osas on politsei tänaseks väärteomenetlused alustanud,» kinnitas politsei pressiesindaja Tuuli Härson.

Eelmisel nädalal ilmusid mitmele poole kesklinna vineertahvlid, millel sotsiaaldemokraat Lauri Läänemets kutsus inimesi kohtuma ja asju arutama. Kutsel olid valimistel kandideeriva Läänemetsa nimi ja ja allkiri «Sotsid». Seda politsei välireklaamiks ei pidanud. «Küll võib tegemist olla linna heakorra eeskirja rikkumisega ning politsei kaalub menetluse alustamist kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse rikkumise alusel,» ütles Härson.

Eile teatas valvas kodanik sellest, et Luite asumis Auru tänaval on üks elektrikapp täis kleebitud Keskerakonna nimekirjas kandideeriva Tallinna Kesklinna vanema Mihhail Korbi pildi ja kandidaadi numbriga kleepse. Kleepsudel oli ka kiri: «Vali Korb!».

Ka seekord ei peetud vajalikuks väärteomenetluse algatamist. «Nimetatud kandidaadile on tehtud ettekirjutus kleebiste linnaruumist eemaldamiseks ja sellega asi seekord piirdubki,» lausus Härson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles