Erakondade ja valimisliitude kolm kõige olulisemat lubadust Pirital

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita tee.
Pirita tee. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinncity jätkab erakondade ja valimisliitude plaanide tutvustamist Tallinnas linnaosade kaupa, viimasena on vaatluse all Pirita. Palusime igal erakonnal tuua välja kolm olulisemat lubadust, nende maksumuse ja finantseerimise skeemi.

Eesti Keskerakond

Pirita-Kose lasteaia uus maja (Kose tee 56/58)

Pirita puhkeranna rekonstrueerimine vastavalt arh.võistluse võidutööle

Kõnni- ja kergliiklusteede väljaehitamine mitmetes kohtades (Mähel, Kosel, Meriväljal), jalakäijate liiklusturvalisusest lähtuvalt

Merivälja Lasteaia moodulmajad (Haaviku tee 10) – lubadus on juba töös ja valmimise tähtaeg 31.12.13

Eesti Reformierakond

Ehitame valmis Russalka ristmiku . Põhjaväila maksumus : ca 48-50 miljonit eurot. Allikas : EL ja riigi rahastamine ning linnaeelarve.

Rajame kaks uut lasteaeda. Maksumus : kahele lasteaiale ca 4,3 mln eurot. Allikas : linnaeelarve. Võimalik ka erasektori partnerlus, EL vahendid.

Säilitame Pirita Majandusgümnaasiumi ja muudame selle parimaks majandusharidust andvaks gümnaasiumiks Eestis. Finantseerimine: linnaeelarvest vahendeid ei nõua.


Isamaa ja Res Publica Liit (IRL)

Sujuv ja ummikuteta transport ja korras teedevõrk (investeerime Tallinna teede korrashoidu 12-15 miljonit eurot aastas).

Rohealade säilitamine. Väldime seda, et rohealadele asemel kerkivad suuremahulised kortermajad.

Toetame eramajade energiatõhusaks renoveerimist. Maksumus: kogu Tallinnas 1 miljon eurot aastas.

Rajame uusi ja renoveerime olemasolevaid mänguväljakuid. Maksumus: 450 000 eurot aastas kogu Tallinnas.

Eesti Sotsiaaldemokraatlik Erakond (vastas Pirita halduskogu esinaine ja Pirita linnaosavanema kandidaat Barbi Pilvre)

Arendame Pirita purjespordikeskuse (TOP) piirkonda miljöötundlikult. Oleme vastu TOPi ala täitmisele korterelamutega, mida võimaldab praegu linnavolikogu poolt heaks kiidetud planeering. Sellise massiivse elamuehituse jaoks puudub Pirital vajalik infrastruktuur: koolikohad, lasteaiakohad, transpordivõimalused. Tahame, et Pirital säiliks senine elukvaliteet ning et meie kodukanti arendataks kaalutletult. Maksumus: tegemist on eraarendusega, linna panus on ennekõike kvaliteetne koostöö planeeringute kehtestamisel ning mõne sotsiaalobjekti rajamine. Katteallikas: erasektor

Säilitame Pirita Majandusgümnaasiumi gümnaasiumiosa. Teeme kõik, et paraneks seal pakutava õppe kvaliteet ja kasvaks kooli maine, nii säilitame ainukese Pirita gümnaasiumi.  Maksumus: sarnane senini linnaeelarves olevaga. Katteallikas: linnaeelarve, sarnaselt senisega.

Ehitame Piritale planeeritud lasteaiad ja uue koolimaja Padriku elurajooni. Toetame erasektorit lastehoiu- ja haridusteenuste pakkumisel Pirital. Maksumus: iga-aastane investeering lasteaedade ehitamisele ja remondile üle linna 13 miljonit eurot. Katteallikas: linnaeelarve

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik

Ida-Harjumaa (Pirita linnaosa, Viimsi, Jõelähtme, Rae vald + Maardu linn kokku ca. 100000 elanikku) riigigümnaasiumi rajamine Pirita linnaossa. Maksumus ca. 7miljonit eurot, finantseerija riik, võimalik asukoht Sisekaitseakadeemia kinnistu.

Karukella elurajooni 6 rühmalise ja 132 last mahutava lasteaia ehitamine. Maksumus: ca. 2,2 miljonit eurot. Katteallikas Tallinna PR kulud (TV + pabermeedia) + linnaosa maamaks (ca. 1,6 miljonit eurot aastas ehk 6,4miljonit eurot nelja aastaga.)

Kergliiklustee rajamine Merivälja / Mähe raudtee äärde alates Ranna teest kuni Altmetsa teeni. Kergliiklustee pikkuseks on ca. 8km. ja ehitushind ca. 3 miljonit eurot. Finantseerimine 85% ulatuses Euroopa Liidu struktuurfondidest ja omaosaluse 15% katmine Tallinna linna, Viimsi valla ja Maardu linna poolt. Iga osapoole kuluks on 0,15 miljonit eurot., mis kaetakse omavalitsuse eelarvest maamaksust laekunud vahenditest.

Valimisliit Tallinna Rohelised

Vaadatakse üle kõik plaanid, mis puudutavad ehitamist-arendamist, eriti rannikul, ning suunatakse plaanid Pirita elanike rahvahääletusele, mille tulemus on linnavõimule kohustuslik. See ei maksa sisuliselt mitte midagi.

Koos Viimsi vallaga töötatakse välja trammiliini pikendamise projekt, mis lahendaks ummikute probleemi. Hinda pole hetkel võimalik öelda.

Lasteaiakohtade ning gümnaasiumi küsimuse lahendamiseks analüüsitakse koduhoiu toetamist ning elanike ühistu ja linna ühise rahastamise võimalusi.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles