Savisaar: kohalik omavalitsus aitab kriisis pinnale jääda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Majanduskriisi ajal muutuvad kohalikud omavalitsused sotsiaalpoliitika suunavaks jõuks, rõhutas linnapea Edgar Savisaar rahvusvahelisel sotsiaalsete töökohtade teemalisel ümarlaual.


Savisaare sõnul on Tallinna linnavalitsus aastaid sotsiaalsed väärtused esikohale seadnud, eriti oluline on see Eestit rängalt tabanud majanduskriisi tingimustes, vahendas Raepress.

«2009. aasta aprillis vastu võetud Tallinna abipakett on tuhanded linlased halvimast päästnud. Meie töötusevastane programm on säilitanud inimeste sotsiaalse sidususe, vähendanud majanduse madalseisust tulenevat alkoholismi ja kuritegevust. Tallinn on kogukonna kaitsmisega majandussurutise järelmite eest hästi toime tulnud - Eesti pealinnas puudub alatoitluse all kannatav peavarjuta jäänute armee ning sotsiaalsete töökohtade loomine on hoidnud ära inimeste sattumise kuritegelikule teele,» rääkis linnapea.

Ent Savisaare sõnul ei saa rahulduda juba saavutatuga, meetmete rakendamist tuleb jätkata ja veelgi tõhustada. «Tallinna I abiprogrammi järel alustame II abiprogrammiga, mille lõplikul vormistamisel soovime kasutada võimalikult palju teiste omavalitsuste kogemusi,» ütles Savisaar.

Tema sõnul on Tallinna kokku kutsutud rahvusvahelise ümarlaua eesmärgiks leida ühiselt lahendused, mis võimaldaksid Eestis ja Tallinnas teiste Euroopa linnade eeskujul tööpuuduse mõjude leevendamiseks tõhusamaid meetmeid ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles