Tallinna sotsid: linn ei tohi vanemaid karistada

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavolikogu aseesimees ja sotsiaaldemokraatide esindaja Tallinna koalitsiooninõukogus Katrin Saks.
Linnavolikogu aseesimees ja sotsiaaldemokraatide esindaja Tallinna koalitsiooninõukogus Katrin Saks. Foto: Peeter Langovits.

Tallinnas koos Keskerakonnaga võimu jagav sotsiaaldemokraatide fraktsioon kutsub üles riiki ja linna tegema koostööd ning leidma lasteaiakohtade probleemile mõistlik lahendus.


Sotsiaaldemokraadid kutsuvad üles sotsiaalminister Hanno Pevkurit olema Tallinna lasteaedade suhtes paindlikum ning neid mitte trahvima normide rikkumise pärast. «Samas ei tohi linn vanemaid karistada ja uksi uute laste ees sulgeda,» märkis sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Katrin Saks.

«Loomulikult toetame lastele paremate tingimuste loomist, kuid kutsume erinevaid osapooli üles rakendama uusi norme paindlikult. Lahenduseks ei ole trahvimine ega ka kohtade kaotamine,» märkis Saks.

Tema sõnul ei puuduta probleem ainult Tallinna, vaid kogu Eesti lasteaedasid ja omavalitsusi. «Tuleb ära unustada suhtumine, et lasteaiad on ainult omavalitsuse asi. Riigil on siin samuti selge kohustus ja vastutus, sest alusharidus on osa üldisest haridussüsteemist.»

Saks tegi valitsusele ettepaneku taastada programm «Igale lapsele lasteaiakoht». Veel kutsus Saks haridusminister Tõnis Lukast üles tagasi võtma seaduseelnõu, mis teeks lasteaiarühmad senisest veelgi suuremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles