Tasuta rongisõit tekitab Tallinna elanike seas segadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus elektrirong.
Uus elektrirong. Foto: Toomas Huik / Postimees

Paljude reisijate arvates on sõit Elroni elektrirogides juba praegu Tallinna piires tasuta, kuigi sellesisulist lepingut Tallinna linna ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi vahel ei ole veel sõlmitud.

«Meil on tulnud nädala alguses mõned kliendid küll, kes on viidanud, et sellest nädalast võiks linna hüvitatud sõit rongides toimuda,» ütles neljapäeval BNSile Elroni müügi- ja turundusjuht Norbert Kaareste. Tema sõnul pole see arvamus siiski massiline.

«Linna poolt on kõik lepingu allkirjastamiseks valmis. Mul on kahju, et lepingu allkirjastamine on jäänud ootama valimistulemusi,» ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas BNSile.

Tallinna linnavalitsuse ning riigi raudteefirma Elron vahel sõlmitakse pealinlastele linna piires tasuta sõidu õiguse andev leping tõenäoliselt järgmisel nädalal ehk pärast kohalike omavalitsuste valimisi.

Tallinna linnavolikogu kiitis 3. oktoobril heaks otsuse eelnõu, mille kohaselt saavad tallinlased peatselt hakata linna piires elektrirongiga tasuta sõitma ning lubas linnavalitsusel sõlmida Elektriraudtee AS-iga lepingu piletimaksumuse hüvitamise kohta.

Sõidusoodustust saavad linlased elektrirongis tõendada klienditeenindajale esitatava isikustatud ühiskaardiga, mis kehtib koos Eestis väljastatud isikut tõendava dokumendiga. Vastavalt tegelikult sooritatud sõitudele tasub linn Elektriraudtee ASile, praeguse nimega Elronile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles