Kaksikute ema: ei kujuta ette, mis lastest sügisel saab!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
lasteaed.
lasteaed. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna linnavalitsuse tänane otsus peatada laste sügisene vastuvõtt lasteaedadesse ehmatas kuut last kasvatavat Eppu täitsa tõsiselt, sest ei kujuta ettegi, mismoodi oma elu sügisest korraldada, kui tema septembris 1 aasta ja 8 kuuseks saavad kaksikud lasteaeda ei pääse.

«Minu jaoks muud lahendust ei ole - tõstan käed püsti!» Epp on kaksikud poisid pannud järjekorda üle linna kuude erinevasse kohta - kolme sõime ja kolme lasteaeda. «Mul ei tule kõne allagi, et ma koduseks jään, sest kokku kasvab meie peres kuus last!»

Seni on haridusametnikud ja lasteaiajuhatajad andnud Epule lootust, et kuskile lapsed sügisel ikka koha saavad. «Meil on siis ikka püsti häda majas, kui lapsed kohta ei saa. Olen nõus neid hommikuti viima kasvõi teise linna otsa,» sõnas Epp.

Kiiresti käis tal viimase võimalusena peast läbi veel mõni erahoid, mille kuludest osa linnavalitsus lapsehoiuteenuse toetusena tagasi maksaks. «Aga see läheb ju rahaliselt nii mulle kui linnale kallimaks,» tõdes ta.

Epu sõnul on ta rüblikud tragid ja nutikad, kohanevad kiiresti ja väga tahavad mängutubades teiste lastega mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles