Tallinna amet tahab peatada lasteaiarühmade komplekteerimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaaegu üheski Tallinna lasteaias pole nii palju ruumi, kui nõuavad uuendatud tervisekaitse nõuded
Peaaegu üheski Tallinna lasteaias pole nii palju ruumi, kui nõuavad uuendatud tervisekaitse nõuded Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus arutab homme haridusameti ettepanekut mitte alustada 1. maist lasteaiarühmade komplekteerimist, kuniks pole teada, kuidas õnnestub täita tervisekaitse nõudeid rühma suurustele.

Tänavu aasta alguses täpsustati lasteaedadele tervisekaitsenõudeid selgitusega, et pindala arvestuse aluseks on rühma registreeritud laste arv. Rühmatoas peab iga nimekirjas oleva lapse kohta olema 4,5 ruutmeetrit mängu- ja magamispinda. Ühise magamis- ja mängutoa korral võib piirduda nelja ruutmeetriga.

Haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul on nendele nõuetele vastavusega probleeme pea kõigis Tallinna lasteaedades, välja arvatud uutes - Padriku, Rännaku ja Kasekese lasteaias.

«Sotsiaalministri määruse alusel on Terviseameti Põhja talitus alustanud ulatuslikku kontrolli Tallinna koolieelsetes lasteasutustes, mille käigus kontrollitakse rühmaruumide pindala vastavust rühma registreeritud laste arvule,» seisab eelnõu seletuskirjas.

«Kui enne 1. jaanuari 2010 ei ole linnavalitsus saanud ühtegi selgitustaotlust ega ettekirjutust ruumide pindala vastavuse osas laste arvule, siis viimasel ajal on neid saabunud kokku 19 ning haridusametile teadaolevalt jätkab terviseamet lasteasutuste kontrollimisi.»

Seetõttu teeb haridusamet linnavalitsusele ettepaneku peatada lasteasutustes rühmade komplekteerimine, kuni lasteaedades on tervisekaitse nõuded täidetud või määrus muudetud. Nimelt peab haridusamet ainsaks võimaluseks kas uusi rühmi sügisel mitte avada või jõuda riigiga kokkuleppele, et neist nõuetest loobutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles