Aprillirahutuste aastapäev möödus rahulikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aprillirahutuste kolmas aastapäev möödus rahulikult ning politsei ei registreerinud selle päevaga seoses avaliku korra rikkumisi.

Tõnismäel kohal käinud Postimehe fotograaf rääkis, et pronkssõduri endisele asukohale oli kogunenud umbes 30 inimest, kes viisid sinna lilli ja süütasid küünlaid. Tema kinnitusel oli kohal ka Kremli-meelse rühmituse Öine Vahtkond tuumik.

Kella 21.30 ajal õhtul liikusid inimesed mööda Kaarli puiesteed alla ning suundusid Tatari tänavale, kus pronksiööl sai surma rahutustes osalend Dmitri Ganin.

Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul on esmaspäev olnud Tallinnas tavapärane päev ning registeeritud ei ole ühtegi vahejuhtumit, mida saaks aprillirahutuste aastapäevaga seostada.

Esmaspäevaks oli Tallinnas registreeritud kolm avalikku koosolekut, kuid ükski neist polnud ametlikult rahutuste aastapäevaga seotud.

Hirvepargis toimus kella 8-20 tervislike ja sportlike eluviiside propageerimine ja Tõnismäel rahvusraamatukogu vastas samal ajal tolerantsuse propageerimine. Tammsaare pargis algas kell 16 kolm tundi kestev pikett, mille eesmärk oli "informeerida inimesi amorist ja Light&Love-st".

Teisipäeva õhtul kavatseb Öine Vahtkond korraldada piketi Tallinna reisisadama D-terminali juures, kuhu politsei rahutuste ajal kinnipeetud korrarikkujad paigutas.

26. aprillil 2007. aastal toimusid Tallinnas ja mujal Eestis rahutused ja vandaalitsemised, mille ajendiks olid Tõnismäel pronkssõduri juures toimunud väljakaevamised ja monumendi teisaldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles