Draamateatris toodi lavale teatrimaja saamislugu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Draamateater.
Eesti Draamateater. Foto: Peeter Langovits

Kirjanik Andrus Kivirähk kirjutas Eesti Draamateatri hoone sajanda sünnipäeva puhul maja saamisloost oma fantaasiarikka nägemuse, mida nüüd Merle Karusoo lavastuses ka teatris näha saab.


Tallinnas Pärnu maanteel asuv art deco stiilis teatrimaja on Eesti vanim teatriks ehitatud ja sellena tänapäevani kasutatav hoone, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Vassiljev ja Bubõr ta tegid sinna...» - need Juhan Viidingu luuleread olid esmane, mis Andrus Kivirähkile Draamateatri hoonega seostus. Kuna Eesti Draamateater polnud tellimusel konkretiseerinud, millest kirjutada, kaasas kirjanik näidendisse reaalselt elanud hoone autorid - Nikolai Vassiljevi ja Aleksei Bubõri, kelle elukäikudest küll paraku palju teada pole.

«Kui on tegemist eriti tuntud tegelasega, kelle elukäiku rahvas nagunii teab, siis võib-olla see väike konks või pööre just vastupidi, mõjub hästi, et rahvas nagu näeb, et midagi on muudetud,» rääkis Andrus Kivirähk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles